Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η... σκούπα στη διαιτησία πρέπει να πάρει πολλούς

Η... σκούπα στη διαιτησία πρέπει να πάρει πολλούς
Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020 - 09:49
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το πρόβλημα της διαιτησίας δεν πρέπει να μπαίνει στο περιθώριο, επειδή τα εξόφθαλμα λάθη των ρέφερι είναι πολλά και μόνο κακό κάνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Για παράδειγμα το Σαββατοκύριακο, ακόμη και με VAR, τα έκαναν μαντάρα στα έξι από τα επτά ματς της Λίγκας. Με το 100-0 υπέρ του ΠΑΟΚ και το 100-0 κατά του Ολυμπιακού αλλοιώνεται και η βαθμολογία. Αλλωστε, οι προβλέψεις ότι το πρωτάθλημα δεν θα τελειώσει, έχουν ως... βάση τα διαιτητικά λάθη.

Δεν λείπουν και οι επίσημες καταγγελίες, μέσω ανακοινώσεων ΠΑΕ, ότι οι σφυρίχτρες «σπρώχνουν» συγκεκριμένες ομάδες για να μπουν στα πλέι οφ της Superleague. Να μην παραβλέπουμε ότι το πρόβλημα της διαιτησίας βρίσκεται στο κάδρο, για μια ακόμη σεζόν από την αρχή της σεζόν, ακόμη και με το VAR. Επίσης, όλα ξεκινούν από τους ορισμούς του Περέιρα και της... κομπανίας του.

Μας λένε ότι την ευθύνη της διαιτησίας έχουν η FIFA και η UEFA. Πλέον, οι υπερκείμενες αρχές, δεν δικαιούνται να λένε ότι δεν ξέρουν. Τα ξέρουν! Οι Λάκοβιτς και Νίκολα που ήρθαν για τη συνάντηση των «4» τα έμαθαν από πρώτο χέρι. Μάλιστα, υποσχέθηκαν να πάρουν μέτρα.

Παρότι ο Μητσοτάκης υποσχέθηκε να σώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν του είπαν ότι το Νο 1 πρόβλημα αποτελεί η διαιτησία. Ένα τεράστιο πρόβλημα που παραμένει και δεν πρόκειται να λυθεί, αν δεν φύγει η ΚΕΔ, ξένοι και Ελληνες παράγοντες της ΚΕΔ, μαζί με αρκετούς διαιτητές, με πρώτους και καλύτερους τους διεθνείς. Φυσικά, μαζί με τους Ευαγγέλου και Φωτιά που μέχρι και ο Χούμπελ χαρακτήρισε μη αποδεκτή την απόδοσή τους στο ματς Βόλος-Ολυμπιακός 0-0.

Διαβάστε επίσης