Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ολυμπιακός του Βαλμπουενά μπορεί τα πάντα!

Ο Ολυμπιακός του Βαλμπουενά μπορεί τα πάντα!
Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 - 19:50

Όσο έχεις Βαλμπουενά, μη… φοβάσαι τίποτα! Ο Γάλλος μπήκε στην επανάληψη του ματς με τη Λαμία, γύρισε όλο το ματς ανάποδα, για τον Ολυμπιακό που έχανε 1-0 στην ανάπαυλα και οδήγησε τον Ολυμπιακό σε νίκη 3-2 και πρόκριση, έστω και δύσκολα, στα ημιτελικά του θεσμού του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Γάλλος, με τρεις ασίστ, μέσα σε όλα τα γκολ του Ολυμπιακού (60’ Χασάν, δεύτερο σερί ματς με δίχτυα και 72’-77’ Σισέ) έδειξε τι… σημαίνει για τον Θρύλο, η παρουσία του. Ανώτερη σε όλο το ματς η ομάδα του Μαρτίνς, τα… χρειάστηκε στο πρώτο μέρος, όταν απέτυχε να βρει γκολ και δέχθηκε το 1-0 από τον Αντέτζο… Στο τέλος επικράτησε ο… νόμος του Ματιέ.

Η ενδεκάδα

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με διάταξη 4-2-3-1. Ο Αλέν επανήλθε στο τέρμα. Στην άμυνα δεξιά ήταν ο Γκασπάρ. Αριστερά ήταν ο Τσιμίκας. Στόπερ οι Σισέ και Σεμέδο. Στα χαφ έπαιζαν ο Γκιλιέρμε με τον Καμαρά και μπροστά τους, ‘ελεύθερος’ ως ‘10άρι’, ο Κώστας Φορτούνης. Ο Μασούρας ήταν δεξιά, στα χαφ, ο Λοβέρα αριστερά και στην κορυφή της επίθεσης, άρχισε ο Χασάν. Αρκετός ρίσκο, στις επιλογές, από τον Μαρτίνς. Δεν του βγήκε, στο πρώτο μέρος.

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο. Ανώτερος, αλλά τρομερά φλύαρος. Έχασε, από το 22’ και έπειτα, τον ρυθμό του αγώνα. Στο πρώτο κομμάτι ήταν απόλυτος κυρίαρχος, είχε κατοχή και έκανε φάσεις, αλλά δεν κατάφερε να βρει γκολ. Ένα πρόβλημα, το οποίο έχει κάνει την εμφάνισή του ξανά, εσχάτως. Και το οποίο ο Μαρτίνς καλείται να διορθώσει άμεσα.

Οι ‘ερυθρόλευκοι’ διαμαρτυρήθηκαν για παράβαση, σε χέρι του Ασίγκμπα, στο 32’, ενώ έπεφτε. Και πράγματι, ο παίκτης της Λαμίας δείχνει να έχει βρει την μπάλα με το χέρι. Δεν υποδείχθηκε η παράβαση, αν και έδειξε να ελέγχεται με το VAR. Έντονη δυσφορία στο Καραϊσκάκη… Ξανά, για τη διαιτησία.

Η αδυναμία του Θρύλου να βρει γκολ, έφερε τον… νόμο του ποδοσφαίρου. Από μία στατική φάση, στο 44’, η Λαμία… σόκαρε τον Ολυμπιακό και έκανε το 1-0, με τον Αντέτζο! Απίστευτη εξέλιξη, πάλι σε δυσχερή θέση ο Θρύλος, όπως και πέρυσι, με την ίδια ομάδα αντίπαλο…

Ολυμπιακέ, ιδού ο Ματιέ σου

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Μαρτίνς έριξε στο ματς Βαλμπουενά (αντί Λοβέρα) και Ελ Αραμπί (αντί Μασούρα). Γύρισε τη διάταξη σε 4-2-4 (ή 4-4-2 αν προτιμάτε). Ο Φορτούνης και ο Βαλμπουενά έπαιζαν κοντά στην επίθεση.

Ο Γάλλος ήταν… πραγματικά το κάτι άλλο. Γύρισε όλο το ματς μόνος του! Στο δεύτερο ημίχρονο πήρε τον Ολυμπιακό από το χέρι και τον οδήγησε στην τετράδα του Κυπέλλου. Τρεις φορές έφυγε η μπάλα όπως έπρεπε από τα πόδια του και τρεις φορές κατέληξε στα δίχτυα της Λαμίας! Δύο από τον Σισέ, στο 72’ και στο 77’ και μία στο 60’, νωρίτερα, από τον Χασάν, ο οποίος σκόραρε δεύτερο σερί ματς!

Ο Γάλλος είναι κεφάλαιο, για τον Ολυμπιακό. Η παρουσία του είναι… ελιξίριο, όταν ο η ομάδα δεν βρίσκει τον δρόμο της. Ο Βαλμπουενά έκανε μέσα σε 45’ όλη τη διαφορά για τον Ολυμπιακό και τον οδήγησε στη νίκη. Δικαίως ο Ολυμπιακός συζητά, από τώρα, το να τον ‘δέσει’ για άλλο ένα χρόνο στο λιμάνι…

Η Λαμία μείωσε με ανόητο πέναλτι του Σισέ στο 90’ και… άγχωσε ξανά τον Ολυμπιακό, ο οποίος όμως κράτησε μέχρι τέλους. Προχωράει ο Ολυμπιακός. Συνεχίζει και δεν το βάζει κάτω. Το Σάββατο έχει Πανιώνιο μέσα και ακολουθεί το πιο καθοριστικό κομμάτι της εφετινής περιόδου: Άρσεναλ μέσα, ΠΑΟΚ έξω, Άρσεναλ έξω. Με αυτό τον Βαλμπουενά, όμως, ο Θρύλος τα μπορεί όλα.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Αλέν, Τσιμίκας, Σισέ, Σεμέδο, Γκασπάρ, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Μασούρας (46’ Ελ Αραμπί), Φορτούνης, Λοβέρα (46’ Βαλμπουενά), Χασάν (78’ Μορ).

Λαμία (Άκης Μάντζιος): Κάχριμαν, Ασίγκμπα, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Βάντερσον, Νιάσε, Μπουλούλης, Βασιλόγιαννης (75’ Βιγιάλμπα), Τιρόνε (65’ Σκόνδρας), Ρόμανιτς, Καραμάνος (65’ Σασί).

Διαβάστε επίσης