Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ψυχολογία, το Νο1 κέρδος του… (video)

Η ψυχολογία, το Νο1 κέρδος του… (video)
Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020 - 23:16

Ο Φορτούνης δεν είναι ένας απλός ποδοσφαιριστής. Για τον Ολυμπιακό, αλλά και γενικά. Είναι ένας σόουμαν, των γηπέδων. Ένας μαέστρος, ένας αρτίστας. Αποστολή του δεν είναι μόνο να βάζει γκολ και να μοιράζει ασίστ. Αποστολή του είναι να τα κάνει όλα αυτά, αλλά και με όμορφο τρόπο. Να ομορφαίνει, δηλαδή, το ποδόσφαιρο του Ολυμπιακού και το ποδόσφαιρό μας, συνολικά.

Γι’ αυτό το λόγο, το μεγάλο κέρδος για τον Κώστα Φορτούνη δεν είναι το ότι σκόραρε σήμερα. Αλλά ο τρόπος με τον οποίο πέτυχε αυτό το γκολ. Ήταν ένα γκολ-ποίημα. Δεν ήταν ένα απλό τέρμα. Ένα πλασέ, μία προβολή, ακόμη και ένα δυνατό, μακρινό σουτ.

Ήταν ένα γκολ… Φορτούνη. Ενδεικτικό της ποιότητάς του. Καθαρά λόγω της μεγάλης κλάσης του. Πήγασε από την τεράστια σχέση αγάπης που έχει με την μπάλα! Ο Κώστας της μίλησε, στη φάση του 9’. Και εκείνη τον άκουσε. Του έγνεψε καταφατικά και έκανε αυτό που ήθελε εκείνος.

Το σημαντικό, λοιπόν, είναι ότι με αυτό το γκολ-Φορτούνη, ο Κώστας Φορτούνης μπορεί να κερδίσει πάρα πολύ σε ψυχολογία. Σε τόνωση ηθική, ενόψει της συνέχειας. Γιατί αυτό το γκολ είναι ένα γκολ-‘βρήκα τον εαυτό μου’. Τον είχε χάσει, μακριά από τα γήπεδα. Αλλά το ‘θα γυρίσει καλύτερος’ από πριν, δεν ήταν υπερβολή. Δεν ήταν… λόγια. Ο Κώστας γυρνάει, πέραν όλων των άλλων, πιο ώριμος, από αυτό τον τραυματισμό. Πιο προσγειωμένος, πιο λογικός, πιο ολοκληρωμένος. Το να πέσεις, σε κάνει να σηκωθείς πιο δυνατός…

Δείτε στη φωτογραφία το πάτημά του, την ώρα του σουτ. Δείτε πως είναι το πόδι του. Δείτε το ότι δεν το ‘σκέφτεται’, αλλά το μόνο που έχει ‘λοκάρει’ είναι το να βάλει γκολ! Τίποτα άλλο δεν τον νοιάζει, εκείνη τη στιγμή, τίποτα δεν τον ‘ενοχλεί’, τίποτα δεν τον απασχολεί… Μόνο το να μπει η μπάλα στα δίχτυα…

Θυμηθείτε το ποίημά του, το βράδυ του Σαββάτου, στο Καραϊσκάκη:

Διαβάστε επίσης