Ντουντούκα
Μένουμε σπίτι!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Κούγιας: «Υποβιβασμός ή εξαφάνιση από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο»

Κούγιας: «Υποβιβασμός ή εξαφάνιση από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο»
Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 - 13:25
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Σαφείς και ουσιαστικές δηλώσεις, έκανε μετά το τέλος της διαδικασίας… της αναβολής εκδίκασης, της υπόθεσης πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης-Σαββίδη, ιδιοκτήτης της ΑΕΛ και γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας. Τα λεγόμενά του παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ είναι ιδιαιτέρως επιβαρυντικά, για τις δύο εμπλεκόμενες ΠΑΕ!

Αναλυτικά:

«Είναι καταστροφή για το ποδόσφαιρο, το ότι πρέπει να περιμένουμε μετά την 1η Μαρτίου, για να τελεσιδικήσει η υπόθεση. Δεν μπορούμε να επικυρώσουμε τη βαθμολογία. Οι ημερομηνίες είναι πιεστικές, λόγω διεξαγωγής του Euro, καθώς οι διεθνείς παίκτες πρέπει να αποχωρήσουν. Σαν να μην έφτανε αυτό, υπάρχουν ισχυρές νομικές κυρώσεις, λόγω του τηλεοπτικού συμβολαίου της Nova, αφού υποχρεωτικά, όσο διαρκεί η διαδικασία, δεν θα έχουμε πρωτάθλημα.

Όσον αφορά τις ποινές που πρέπει να επιβληθούν ποινές, επειδή υπάρχει ανάκληση του πιστοποιητικού της Ξάνθης, η ποινή είναι υποβιβασμός. Η κύρωση θα ανατρέχει στην αρχή της ποδοσφαιρικής περιόδου, επομένως όλοι οι αγώνες της Ξάνθης θα ‘μηδενίσουν’ ή θα πάρουν πίσω τους βαθμούς οι ομάδες.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης, ο υποβιβασμός είναι το ελάχιστο της ποινής, ενώ προβλέπεται ακόμη και… εξαφάνιση από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο!

Η τροπολογία είναι νόμος του κράτους και αν εφαρμοστεί παρεμβαίνει στα καταστατικά των FIFA και UEFA, άρα υπάρχει κίνδυνος Grexit. Σχετικά με την τροπολογία, μπαίνουμε σε επικίνδυνες ατραπούς, οι οποίες μπορεί να έχουν δυσάρεστες επιπτώσεις, στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Έχουμε το οξύμωρο, να δίνεται αναβολή, λόγω της προσφυγής στο Διοικητικό Εφετείο, όμως εξαιτίας αυτής οι δύο ομάδες κινδυνεύουν με αποβολή από το πρωτάθλημα. Σύμφωνα με το Άρθρο 35 του ΚΑΠ».

Διαβάστε επίσης