Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν χρειάζεται να συζητάμε πολύ τα αυτονόητα

Δεν χρειάζεται να συζητάμε πολύ τα αυτονόητα
Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 - 17:46

Τεταμένο μοιάζει το κλίμα, ενόψει του ματς της Κυριακής, στην Τούμπα, απέναντι στον ΠΑΟΚ. Από την πλευρά των γηπεδούχων οι οπαδοί δείχνουν σε… αναβρασμό, όπως πάντα άλλωστε, με τον Ολυμπιακό. Λες και φταίει ο Ολυμπιακός, για τη δύσκολη θέση, στην οποία έχει περιέλθει αυτή τη στιγμή, η ομάδα τους, η οποία έχει καθίσει στο ‘σκαμνί’ της Super League, για την υπόθεση πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθη-Σαββίδης. Όπως και να ‘χει, οι διαρκείς βολές κατά του Ολυμπιακού (ο οποίος ζητά ΜΟΝΟ την εφαρμογή των νόμων και τη νομιμότητα, εν γένει), από την πλευρά του ΠΑΟΚ, φέρνει το ματς της Κυριακής προ δύσκολης… συγκυρίας.

Στην ευρεία σύσκεψη για το ματς, η οποία έγινε σήμερα Τρίτη 18/2, παρόντες ήταν μέλη των δύο ομάδων και κατά κύριο λόγοι οι υπεύθυνοι ασφαλείας Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, Νίκος Συντιχάκης και Βαγγέλης Τσακμακάς αντιστοίχως και έγινε, ανάμεσα στους παρευρισκομένους, μία πρώτη συζήτηση, ενόψει του ματς της Κυριακής. Το σημαντικό, όμως, είναι ότι το παρών έδωσαν σε αυτή και Εισαγγελείς. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς, και ο Ανώτατος Αθλητικός Εισαγγελέας Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης. Παράλληλα, παρόντες ήταν εκπρόσωποι της Λίγκας, της Πυροσβεστικής και της ΔΕΑΒ.

Όλες οι πλευρές συμφώνησαν για την τήρηση των μέτρων τάξης και ασφαλείας, και να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή κατά την άφιξη των ομάδων. Τα περιστατικά στην Τούμπα, κατά τις αφίξεις του Ολυμπιακού στο παρελθόν είναι δεκάδες, με πέτρες, αντικείμενα, ξύλο οπαδών-αστυνομίας κοντά στον χώρο άφιξης, δακρυγόνα κλπ.. Αλλά δεν σταματά εκεί. Η Τούμπα έχει.. γνωστή φήμη, για πάσης φύσεων επεισόδια, εντός και εκτός αυτής, των οποίων μάρτυρας έχει γίνει ΟΛΗ η Ελλάδα, κατά το παρελθόν.

Επομένως, το σημαντικό είναι ένα: Να γίνουν τα αυτονόητα, ώστε να παιχθεί ποδόσφαιρο. Ειδάλλως, θα βιώσουμε ξανά αυτό που θα έχει βιώσει όλη η φίλαθλη κοινότητα, χρόνια τώρα, στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Διαβάστε επίσης