Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η Λίγκα βγάζει «κόκκινη κάρτα» σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Η Λίγκα βγάζει «κόκκινη κάρτα» σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη
Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 - 18:01
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου συζητείται στο ΔΣ της Superleague η καταγγελία του Ολυμπιακού για αποβολή των ΠΑΟΚ και Ξάνθης από το πρωτάθλημα, επειδή προσέφυγαν στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών και είναι αγωνιστικούς λόγους. Με βάση τον κανονισμό θα τους δοθεί προθεσμία 30 ημερών για να αποσύρουν τις αιτήσεις αναστολής της απόφασης της ΕΕΑ. Για την ακρίβεια το θέμα δεν μπαίνει σε ψηφοφορία, πρόκειται για επικύρωση της αποβολής τους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση προβλέπονται επιπτώσεις για το συμβούλιο της διοργανώτριας, δηλαδή έκπτωση.

Παρόμοιες καταγγελίες με του Ολυμπιακού, έκαναν και οι ΑΕ και Πανιώνιος και οι η οποίες θα συζητηθούν την ίδια μέρα, ενώ να υπενθυμίσουμε ότι οι «ερυθρόλευκοι» κατάγγειλαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη και στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Επίσης, στο ίδιο ΔΣ της Λίγκας, θα συζητηθεί και το θέμα που προκύπτει με την διεξαγωγή των πλέι οφ και πλέι άουτ, καθώς εξαιτίας του ότι θα εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης της πολυιδιοκτησίας των ΠΑΟΚ και Ξάνθης, πάντα με βάση την απόφαση της ΕΕΑ, δεν είναι δυνατόν να επικυρωθεί η βαθμολογία και οι ρήτρες της NOVA είναι υψηλές...

Αυτά αναφέρει ο κανονισμός

Οσον αφορά στην καταγγελία του Ολυμπιακού κατά των ΠΑΟΚ και Ξάνθης ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος. Το άρθρο 35 του ΚΑΠ απαγορεύει την προσφυγή στα Διοικητικά Δικαστήρια και οι ΠΑΟΚ, Ξάνθη θα έχουν περιθώριο ενός μήνα για να την αποσύρουν.

Αναλυτικά, η παράγραφος 1 του άρθρου 35 αναφέρεται στην απαγόρευση των δικαστικών προσφυγών που περιλαμβάνουν κι αυτές στα διοικητικά δικαστήρια:

«Όλες οι διαφορές, που ανακύπτουν από την εφαρμογή και ερμηνεία του Καταστατικού, του παρόντος Κανονισμού και των εν γένει Κανονισμών, των αποφάσεων, οδηγιών, εγκυκλίων κ.λ.π. της Ε.Π.Ο. που ισχύουν και αφορούν τις επαγγελματικές και ερασιτεχνικές ενώσεις, τις ομάδες που μετέχουν στους πάσης φύσεως αγώνες, καθώς και οποιαδήποτε πρόσωπα, που συνδέονται με οποιαδήποτε σχέση και ιδιότητα με αυτές ή που εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο και ιδιότητα στον χώρο του ποδοσφαίρου, επιλύονται, αποκλειστικά και σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού της Ε.Π.Ο., από τα αρμόδια θεσμοθετημένα ποδοσφαιρικά (δικαστικά και δικαιοδοτικά) όργανα, που καθορίζονται στο Καταστατικό και τους κανονισμούς της Ε.Π.Ο. Απαγορεύεται η προσφυγή στα πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια».

Στην παράγραφο 2 α, επίσης του άρθρου 35, αναφέρεται ότι οι ομάδες που προσφεύγουν έχουν περιθώριο ενός μήνα για να αποσύρουν την προσφυγή τους: «Σε περίπτωση που κατά παράβαση της παρ. 1 του παρόντος άρθρου, νομικό ή φυσικό πρόσωπο προσφύγει σε πολιτικό ή διοικητικό δικαστήριο επιβάλλονται σε βάρος του οι ακόλουθες ποινές από την κατά περίπτωση διοργανώτρια ή την Ε.Π.Ο.: α) Ομάδα που ασκεί ένδικο βοήθημα οιασδήποτε μορφής (αγωγή, αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, προσφυγή, αίτηση ακυρώσεως κ.ο.κ.) τιμωρείται, με απόφαση του Δ.Σ. ή της E.E. της διοργανώτριας αρχικά με προειδοποίηση και ποινή απαγόρευσης μετεγγραφών για την αμέσως επόμενη μετεγγραφική περίοδο. Εφόσον τριάντα (30) ημέρες μετά την επιβολή της πρώτης ποινής, παρά την προειδοποίηση επιμένει στην άσκηση του ενδίκου βοηθήματος, αποκλείεται, με νέα απόφαση του Δ.Σ. ή της E.E. της διοργανώτριας από τους υπόλοιπους αγώνες τους πρωταθλήματος που μετέχει ή θα μετάσχει και για όσο χρονικό διάστημα συνεχίζεται η παράβαση. Ειδικά όταν διοργανώτρια είναι η SUPERLEAGUE 1, σε εξαιρετικές περιπτώσεις που υφίσταται αμφισβήτηση, προ της επιβολής της ποινής στην υπαίτια ομάδα, δύναται να υποβάλει σχετικό ερώτημα στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, για το αν το ασκηθέν ένδικο βοήθημα υπάγεται στην ανωτέρω απαγόρευση».

Η ανακοίνωση για το ΔΣ

«Ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 25/02/2020 στη 1:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο και στις 3:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί Τακτική Γενική Συνέλευση στα γραφεία της Super League.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης του Διοικητικού Συμβουλίου έχουν ως ακολούθως:

1/ Έγγραφα αιτήματα των Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Α.Ε.Λ. και ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ [Zητήματα σχετικά με τις υποθέσεις που αφορούν τις ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ].

2/ Θέματα διοργάνωσης Πρωταθλημάτων Super League.

3/ Εξουσιοδότηση για δημοσίευση προσκλήσεων υποβολής ενδιαφέροντος.

4/ Διάφορα.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης έχουν ως ακολούθως:

1/ Έγκριση οικονομικών καταστάσεων χρήσης «1/7/2018 – 30/6/2019».

2/ Απαλλαγή μελών Δ.Σ. από ευθύνη για πεπραγμένα χρήσης «1/7/2018 – 30/6/2019».

3/ Διάφορα.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας, κατά το άρθρο 15 του Καταστατικού του Συνεταιρισμού, θα λάβει χώρα επαναληπτική Γενική Συνέλευση την ίδια ημέρα (26/02/2020) και ώρα 16:00 στον ίδιο τόπο, με τα ίδια ως άνω θέματα ημερησίας διάταξης και χωρίς άλλη πρόσκληση».

Διαβάστε επίσης