Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μία διοργάνωση… κωμωδία

Μία διοργάνωση… κωμωδία
Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 - 23:55

Ομάδες που έχουν η μία την άλλη. Ομάδες που έπρεπε να είναι σε χαμηλότερη κατηγορία και αντί αυτού, κουνάνε και το δάχτυλο και κάνουν και… φασαρία, για να περάσει ‘ετσιθελικά’ το δικό τους. Ομάδες που σε υγιές πρωτάθλημα, υγιούς ποδοσφαίρου, υγιούς χώρας, θα είχαν, προ πολλού χαιρετίσει και θα μάζευαν τα… κομμάτια τους, σε κάποια από τις χαμηλότερες κατηγορίες.

Αλλά έτσι είναι στη Super League. Οι νόμοι υπάρχουν για να μην εφαρμόζονται, οι ομάδες παρανομούν για να μην αποβάλλονται και… όλα καλά. Αντί να συζητάμε για το πως έφτασε μια ομάδα να απειλείται, με περισσότερους από έναν τρόπους (!) με υποβιβασμό ή αποβολή από το πρωτάθλημα, κάνουμε… σύσκεψη μέτρων ασφαλείας και συζητάμε για… δίχτυ προστασίας.

Αντί να έχουν αποβληθεί, συνολικά, από το ποδόσφαιρο αυτής της χώρας, εκείνοι που συστηματικά το βυθίζουν τα τελευταία 2-3 χρόνια στην απόλυτη ανυποληψία, κουνάνε το δάχτυλο και προκαλούν, με… αναρτήσεις. Αντί να παίζεται ένα ποδόσφαιρο στα γήπεδα, καθαρά και ξάστερα, καθόμαστε και συζητάμε για τη ροή του χρήματος, για τις εταιρείες, για σερβιτόρους… εκατομμυριούχους και για το πως δύο ομάδες που δεν έπρεπε να βρίσκονται καν στη Super League, θα… ξαναπαίξουν μεταξύ τους (!) σε πολύ μικρό διάστημα!

Υπεράνω όλων αυτών, μία FIFA και μία UEFA, η οποία τα βλέπει και δεν κάνει… το παραμικρό. Και ένας Ολυμπιακός, να συνεχίζει μόνος του, την προσπάθεια να πάρει το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο μία… ρανίδα αίγλης, στο ευρωπαϊκό στερέωμα, παίζοντας την Πέμπτη ένα… ματσάκι της σειράς, με… κάποια Άρσεναλ.

Βλέπεις Τσάμπιονς Λιγκ, στο μεταξύ και σκέφτεσαι ότι έζησες, σε αυτό, τον Ολυμπιακό… Και μετά γυρίζεις το βλέμμα προς τα εδώ. Προς το ποδόσφαιρο της ΕΠΟ, της ΚΕΔ, της πολυιδιοκτησίας, των πολιτικών δικαστηρίων… Αλλά αν δεν υπάρχει αγάπη και σεβασμός σε αυτό που κάνεις, στο ποδόσφαιρο, εν προκειμένω, τι να περιμένει κανείς…

Διαβάστε επίσης

Εξαντλήθηκαν οι θέσεις ΑμεΑ με Άρσεναλ

Εξαντλήθηκαν οι θέσεις ΑμεΑ με Άρσεναλ

Ανακοίνωση με την οποία έκανε γνωστό ότι εξαντλήθηκαν οι θέσεις ΑμεΑ, για το παιχνίδι με την Άρσεναλ, στο Καραϊσκάκη, για τους «32» του Europa League, εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ματς για… κατάθεση ψυχής!

Ματς για… κατάθεση ψυχής!

Ο Θρύλος θα χρειαστεί, κόντρα στην Άρσεναλ, να είναι ακόμη πιο παθιασμένος, από ότι ήταν κόντρα στην Τότεναμ!