Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θα είναι έκπληξη αν δεν επιλέξει αυτό το σχήμα…

Θα είναι έκπληξη αν δεν επιλέξει αυτό το σχήμα…
Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 - 16:57

Γεμάτο κέντρο, κοντρόλ του ρυθμού εκεί και, ει δυνατόν, αρκετή κατοχή, θέλει ο Μαρτίνς, απόψε, απέναντι στην Άρσεναλ. Ο προπονητής του Ολυμπιακού δείχνει να έχει κατασταλάξει, σε ό,τι αφορά τη διάταξη και την ενδεκάδα, με την οποία θα πάει απόψε να κοντράρει τους «κανονιέρηδες», πλην ενός μικρού «παραθύρου» για… έκπληξη! Όλα, δηλαδή, συνηγορούν στο ότι θα ακολουθήσει την πεπατημένη του 4-3-3, ένα σύστημα με το οποίο ο Ολυμπιακός έχει κάνει καλά πράγματα, αφού καταφέρνει να έχει έλεγχο της μεσαίας γραμμής.

Σε αυτό το 4-3-3, λοιπόν, το οποίο λογικά θα δούμε, πλην απροόπτου, όπως προαναφέραμε, οι Καμαρά, Μπουχαλάκης και Γκιλιέρμε θα είναι στον άξονα, με τον Βαλμπουενά και τον Μασούρα να πλαισιώνουν τον Ελ Αραμπί στην επίθεση. Δεν αποκλείεται, σε περίπτωση που ο Μαρτίνς αποφασίσει να ρισκάρει, να δούμε αντί του Μασούρα, τον Φορτούνη. Αυτό, όμως, φαντάζει δύσκολο και ο αρχηγός αναμένεται να έρθει από τον πάγκο, εφόσον χρειαστεί να βοηθήσει την ομάδα να γίνει πιο επιθετική.

Μασούρας και Τσιμίκας αναμένεται να είναι μαζί, στην πλευρά που λογικά θα παίξει ο Πεπέ (ιδιαιτέρως φορμαρισμένος, ας μην ξεχνάμε) και δεν θα έχουν εύκολο έργο. Ειδικά ο «Τσίμι», ο οποίος θα κληθεί να βοηθήσει και επιθετικά, όπως κάνει πάντα, δίνοντας ατού στον Ολυμπιακό!

Σε αυτό το 4-3-3 πάντως, το οποίο έχει ως στόχο να αποδυναμώσει την Άρσεναλ στον άξονα και ο Ολυμπιακός να καταφέρει να κυριαρχήσει, μπορεί να δώσει έξτρα δουλειά στους ακραίους μπακ, συνολικά. Εάν η Άρσεναλ δεν βρει χώρο στο κέντρο, θα πάει, λογικά και αναμενόμενα, στα άκρα. Αποτέλεσμα αυτού είναι οι Ομάρ και Τσιμίκας να πρέπει να βρεθούν σε εξαιρετικό (και όχι απλώς καλό) βράδυ, για να ανακόψουν την επιθετικότητα των Λονδρέζων.

Όλα αυτά θα φανούν πολύ σύντομα, επί χόρτου και όχι επί χάρτου… Αν και ο Μαρτίνς δοκίμασε το 3-4-3, επίσης, με δύο κεντρικούς χαφ και δύο φουλ μπακ, αλλά και τους Φορτούνη-Βαλμπουενά, εκατέρωθεν του Ελ Αραμπί. Όλα στο γήπεδο!

Διαβάστε επίσης

Πρώτα ΣΕΦ, μετά στον Ναό! (photo)

Πρώτα ΣΕΦ, μετά στον Ναό! (photo)

Ημέρα... Ευρώπης η σημερινή (20/2) για τον Ολυμπιακό, σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο! Το μήνυμα της Θύρας 7 για τα ματς σε Ευρωλίγκα και Europa League...