Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μέγας Ολυμπιακός! «Παρέλαση» στην Τούμπα και πρόβα τίτλου!

Μέγας Ολυμπιακός! «Παρέλαση» στην Τούμπα και πρόβα τίτλου!
Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020 - 21:35

Δεν έχουν καμία τύχη, δίχως… εξυγίανση! Δεν μπορούν δίχως… σπρώξιμο! Ο Θρύλος πήγε στην Τούμπα, έκανε παρέλαση και έφυγε στο +5, αγκαλιάζοντας τον τίτλο! Με ηρεμία, δίχως τραμπουκισμούς… α λα Τούμπα, δίχως… εξυγίανση και χιλιοτραγουδισμένα… εργαλεία του… συνεργείου, αυτός ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό! Με τίποτα! Ο μάγκας Τσιμίκας έφτιαξε τη φάση που τελείωσε ο Ραντζέλοβιτς, με το αυτογκόλ του Γιαννούλη, στο 49’!

Η ενδεκάδα

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-3-3, στην Τούμπα. Ο Σα ήταν στο τέρμα, ενώ στην άμυνα, ήταν από δεξιά προς τα αριστερά οι Ομάρ, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας. Ο Μπουχαλάκης, ο Γκιλιέρμε και ο Καμαρά ήταν στα χαφ, ενώ στην επίθεση, ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε μία αλλαγή, σε σχέση με την ενδεκάδα που παρέταξε κόντρα στην Άρσεναλ. Στο ένα άκρο ήταν ο Βαλμπουενά, στο άλλο ο Ραντζέλοβιτς, αντί του Μασούρα και στην κορυφή σταθερά ο Ελ Αραμπί.

Λίγη πίεση αρκούσε…

Το ματς άρχισε… αναγνωριστικά. Ο Ολυμπιακός μπήκε μαζεμένα, με ηρεμία, με ψυχραιμία και με τακτική προσήλωση. Κέρδισε, σταδιακά, τη «μάχη» του κέντρου και περιόρισες τους τρόπους ανάπτυξης του ΠΑΟΚ, προς την εστία του Σα. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας δεν είχε ιδιαίτερη δουλειά, στο πρώτο μέρος.

Με την πάροδο του χρόνου, ο Ολυμπιακός κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και άρχισε να πιέζει, την άμυνα του ΠΑΟΚ, με κύριο εκφραστή αυτού, τον Καμαρά, από τους μέσους, αλλά και τον Ελ Αραμπί, έβαζε δύσκολα στον ΠΑΟΚ και τον Πασχαλάκη.

Η μεγαλύτερη και μοναδική καθαρή ευκαιρία του πρώτου μέρους, ανήκε στον Θρύλο! Ο Ελ Αραμπί, με τρομερό τελείωμα, από γύρισμα του Βαλμπουενά, από δεξιά, σημάδεψε το δοκάρι του Πασχαλάκη! Στο 42’ αυτή η τρομερή ευκαιρία του Θρύλου! Η μεγαλύτερη στο πρώτο 45λεπτο και εκείνη που θα μπορούσε να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του Μαρτίνς.

Απαράλλαχτοι, αλλά ο Θρύλος με ουσία!

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που άξιζε. Προηγήθηκε και μάλιστα πολύ νωρίς, πριν συμπληρωθούν 50 λεπτά αγώνα, με τρομερή προσπάθεια του Τσιμίκα και οξυδέρκεια του Ραντζέλοβιτς, ο οποίος πήρε την κόντρα του Γιαννούλη σε γύρισμα που επιχείρησε και είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Πασχαλάκη!

Δίκαιο προβάδισμα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος από εκείνο το σημείο και έπειτα έκανε ΤΡΟΜΕΡΗ διαχείριση του αποτελέσματός του, παίζοντας έξυπνα τακτικά και περιμένοντας τον ΠΑΟΚ, αναζητώντας την αντεπίθεση!

Ο ΠΑΟΚ είχε μπλοκαριστεί και δεν είχε ΚΑΝΕΝΑΝ απολύτως τρόπο να απειλήσει την εστία του Σα. Είχε αρκετά κόρνερ, αλλά μέχρι εκεί… Τίποτα παραπάνω.

Ο Θρύλος ήλεγχε το ματς και με ηρεμία κρατούσε μακριά από την εστία του Σα τον ΠΑΟΚ. Φλύαρη υπεροχή, κατοχή, αλλά ουδεμία ουσία, χάρη στην τρομερή τακτική προσέγγιση του Μαρτίνς, ο οποίος διάβασε σωστά τον αγώνα, δεν άνοιξε τον Ολυμπιακό στο… ξέφωτο, όπως πέρυσι και με το γκολ που βρήκε νωρίς στο δεύτερο μέρος, σφράγισε την ΤΕΡΑΣΤΙΑ νίκη του!

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μαουρίσιο (75’ Ελ Καντουρί), Μίσιτς, Λημνιός (83’ Λάμπρου), Μπίσεσβαρ, Πέλκας (Άκπομ), Σβιντέρσκι.

Ολυμπιακός: Σα, Ομάρ, Μπα, Σεμέδο, Τσιμίκας, Γκιλέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά (90’+1’), Ραντζέλοβιτς (83’ Μασούρας), Ελ Αραμπί (69’ Χασάν).

Διαβάστε επίσης