Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ! ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΑΞΙΖΕΙΣ! Στους «16» Ο ΘΡΥΛΟΣ!!!

ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ! ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΑΞΙΖΕΙΣ! Στους «16» Ο ΘΡΥΛΟΣ!!!
Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 - 00:38

Θαύμα, θαυμάτων! Μόνο ο Ολυμπιακός μπορούσε να το πετύχει αυτό! Μόνο ο Ολυμπιακός μπορούσε να προκριθεί με αυτό τον τρόπο! ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ μπορεί να πετύχει τέτοια θαύματα, τέτοιες υπερβάσεις, τέτοιες εποποιίες! Πανάξια στους «16» του Europa League ο Ολυμπιακός, νίκησε 2-1 την Άρσεναλ στο Λονδίνο, μετά από ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ! ΜΕ ΤΑΚΤΙΚΗ! ΜΕ ΠΑΘΟΣ! ΜΕ ΠΕΙΣΜΑ! ΜΕ ΘΕΛΗΣΗ! Πήγε το ματς στην παράταση και εκεί την κάρφωσε! Στο τελευταίο λεπτό! Με τον Ελ Αραμπί! Ο Σισέ είχε ανοίξει το σκορ στο 53’, ο Ομπαμεγιάνγκ είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 114’! ΝΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙ!!!!!!

Η ενδεκάδα

Ο Μαρτίνς πήγε με συνταγή Τούμπας. Πλην μίας αλλαγής, φυσικά, αφού δεν είχε στη διάθεσή του τον Σεμέδο. Ο Σα ήταν στο τέρμα, λοιπόν. Οι Ομάρ, Τσιμίκας, Σισέ και Μπα στην άμυνα. Η τριάδα στα χαφ παρέμεινε, με Καμαρά, Γκιλιέρμε και Μπουχαλάκη. Ο Ραντζέλοβιτς, ο Βαλμπουενά και ο Ελ Αραμπί, ήταν στην επίθεση.

Το πήγε όπως ήθελε!

Στο πρώτο μέρος ο Θρύλος έπαιξε… φουλ τακτική. Κράτησε την Άρσεναλ σε… λήθαργο. Περίμενε καρτερικά, με πλάνο και συνοχή στις γραμμές. Ο Μαρτίνς ήταν σαφής, ως προς τις οδηγίες του. Να κρατήσουν τις γραμμές τους οι παίκτες του, να παίζουν κοντά και να μην αφήνουν χώρους στην Άρσεναλ. Αλλά να εκμεταλλευτούν όποια ευκαιρία τους παρουσιαστεί!

Οι ποδοσφαιριστές του έκαναν στο έπακρο αυτό! Έπαιξαν με τρομερή συνοχή, με προσοχή και με προσήλωση στο τακτικό πλάνο. Και η αλήθεια είναι ότι δεν απειλήθηκαν, παρά ελάχιστα, από την Άρσεναλ, η οποία ήθελε, αλλά δεν έδειχνε να μπορεί… Αντιθέτως ο Ολυμπιακός είχε καλή εικόνα, κρατούσε την Άρσεναλ μακριά από το τέρμα του Σα και η άμυνα καθάριζε τα πάντα, πίσω.

Μάλιστα, ο Θρύλος είχε και με τον Καμαρά μία πολύ καλή ευκαιρία, να μπει μπροστά στο σκορ, προς το τέλος του πρώτου μέρους, όμως αυτό δεν συνέβη και έτσι η ομάδα του Μαρτίνς κράτησε, τουλάχιστον, το 0-0.

ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ!

Μόνο έτσι γίνεται να πανηγυρίσεις γκολ του Ολυμπιακού… Δεν γίνεται αλλιώς. Ο Σισέ το έβαλε! Ο Σισέ, ο οποίος μπήκε στην ενδεκάδα… από το παράθυρο! Αν ήταν ο Σεμέδο παρών, δεν θα έπαιζε ο Σενεγαλέζος. Και όμως… Η μοίρα παίζει περίεργα παιχνίδια… Ο Σισέ μπήκε στο ματς, στο πλευρό του Μπα και κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, βάζοντας μπροστά στο σκορ τον Θρύλο, στο 53’!

Από εκείνο το σημείο και έπειτα και το κόρνερ του Βαλμπουενά, που έφερε το γκολ του Σισέ, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο πλάνο. Τακτικά οργανωμένος, υπομονετικός, έψαχνε μία ευκαιρία, για να τελειώσει το ματς. Η Άρσεναλ ανέβασε την απόδοσή της, δεν απειλούσε, παρά με κάποια σουτ. Ο Σα έκανε τρομερή επέμβαση στον Πεπέ και κράτησε το 1-0 για τον Ολυμπιακό, ενώ και ο Τορέιρα, ο οποίος είχε μπει στο ματς, δεν κατάφερε να τον νικήσει.

Ο Μασούρας είχε μπει, από πλευράς Ολυμπιακού, στην θέση του Ραντζέλοβιτς, ενώ η κράμπα του Τσιμίκα, στο 84’, έφερε τρομερή ανησυχία. Το ματς όδευε προς το τέλος και έδειχνε ότι θα το πάει στην παράταση ο Θρύλος. Ο Μαρτίνς έριξε στο ματς τον Γκασπάρ και εκείνος πέρασε στο δεξί άκρο, ως μέσος. Μπροστά από τον Ομάρ. Αριστερά πήγε ο Μασούρας. Κράταγε ο Ολυμπιακός… Κράταγε και είχε βρει το γκολ που ήθελε… Ο μαγικός κόσμος στην εξέδρα, φώναζε «Θρύλε βάλε κι άλλο γκολ…»! Μάλιστα, ο Μπα έφτασε κοντά στο να… τρελάνει τους ΓΑΥΡΟΥΣ! Στο 89’, από κόρνερ πήρε την κεφαλιά και αστόχησε… Πήγε το ματς στην παράταση ο Ολυμπιακός… Το κατάφερε και αυτό! Νικούσε 1-0 την Άρσεναλ, μέσα στο Emirates Stadium… Μόνο αυτή η ομάδα, μπορεί να τα κάνει αυτά… Μόνο ο Ολυμπιακός.

Αχ βρε Γκασπάρ…

Συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο το ματς. Μόνο που ο Ολυμπιακός, στην αρχή της παράτασης, έχασε, ουσιαστικά, όχι τυπικά, τον Τσιμίκα. Ο Έλληνας αριστερός μπακ κούτσαινε και ο Μαρτίνς εξέταζε τις επιλογές του. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαζε. Ο Ολυμπιακός περίμενε την Άρσεναλ, έχοντας, πλέον και έλλειψη δυνάμεων, όμως η ευκαιρία του Γκασπάρ, το 104’, κόντεψε να… τρελάνει όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού! Απίστευτη ευκαιρία!! Ο Γκασπάρ, όμως, σούταρε ψηλά άουτ, από πλεονεκτική θέση… Ο Μαρτίνς φύλαγε την τρίτη του αλλαγή.

Ε, όχι δοκάρι! Όχι έτσι… Όχι τέτοιο γκολ…

Όχι έτσι… Όχι τέτοιο… πούλημα της μπάλας στο 109’. Όχι με αυτό τον τρόπο… Ο Ολυμπιακός κρατιόταν στο ματς και έβγαινε, με κάθε ευκαιρία μπροστά, για να… ξεράνει το Emirates… Και παραλίγο να το πετύχει, όμως στο 109’ ο Μασούρας σημάδεψε το δοκάρι του Λένο, σε τρομερό σουτ, από αριστερό, με φάλτσο…

Τέσσερα λεπτά μετά, ο νόμος του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε. Ξανά. Ο Ομπαμεγιάνγκ έβαλε το γκολ της… χρονιάς, μάλλον, για την Άρσεναλ, με τρομερό ανάποδο ψαλίδι, αφού η μπάλα έφτασε σε εκείνον από κόντρα… Απίστευτη ατυχία για τον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν άξιζε αυτή τη μοίρα… Δεν άξιζε τέτοια απογοήτευση, στο φινάλε, μετά από αυτή την τεράστια υπερπροσπάθεια που έκανε…

ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛ!!!!!!!!!!!!!!!!

Και γι’ αυτό τον λόγο, δεν την πήρε την απογοήτευση! Έκανε το ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ και πάλι! Ο ΜΕΓΑΣ Ελ Αραμπί! Ο Μαροκινός βρήκε μία ευκαιρία και κατάφερε, στο τέλος του ματς, στην τελευταία, ουσιαστικά, φάση του ματς, να καρφώσει την μπάλα στα δίχτυα του Λένο και στείλει τον Ολυμπιακό στους «16» του θεσμού! Μεγάλες στιγμές! Μοναδικές! Ντελίριο!!!!!!!!!!!!!!!! Και συνεχίζουμε… Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε!

Άρσεναλ: Λένο, Σάκα, Νταβίντ Λουίς, Μουστάφι (103’ Παπασταθόπουλος), Μπεγερίν (84’ Γουίλοκ), Τζάκα, Θεμπάγιος (72’ Τορέιρα), Πεπέ, Ομπαμεγιάνγκ, Έζιλ, Λακαζέτ (106’ Λακαζέτ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τσιμίκας (114’ Λοβέρ), Σισέ, Μπα, Ομάρ, Γκιλιέρμε (117’ Παπαδόπουλος), Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά (86’ Γκασπάρ), Ραντζέλοβιτς (77’ Μασούρας), Ελ Αραμπί.

Διαβάστε επίσης