Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Βαλμπουενά, ο κορυφαίος «μαέστρος» του πλανήτη!

Βαλμπουενά, ο κορυφαίος «μαέστρος» του πλανήτη!
Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2020 - 15:59

Είναι ηγέτης και το αποδεικνύει συνεχώς! Και με κάθε τρόπο... Ο λόγος για τον Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος μοίρασε δύο ακόμη ασίστ, στο ματς του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό στον Ναό, για την Super League 1...

Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός «σπάει» όλα τα κοντέρ! Οι επιδόσεις του στο Λιμάνι, είναι εξωπραγματικές! Σε ηλικία 35 ετών...

Ο 35χρονος παικταράς, λοιπόν, «έπιασε» τις 11 ασίστ στο πρωτάθλημα και είναι ο πρώτος σε αυτό τον τομέα. Συνολικά, όμως, έφτασε τον... απίστευτο αριθμό των 21 ασίστ, σε όλες τις διοργανώσεις! Και αυτό, διότι έχει πέντε ακόμα ασίστ στα προκριματικά του Champions League, μια ακόμα στους ομίλους, μια στο Europa League και τρεις ακόμα στο Κύπελλο!

Το πόσο εντυπωσιακό είναι αυτό που έχει καταφέρει ο Βαλμπουενά, φαίνεται και από το γεγονός πως είναι το Νο.1 στον κόσμο, στον τομέα της δημιουργίας! Ναι, καλά διαβάσατε...

Ο Βαλμπουενά «μοιράζεται» την κορυφή με δύο ποδοσφαιριστές του Άγιαξ! Τους Χακίμ Ζίγιε και τον Ντούσαν Τάντινς! Αμφότεροι έχουν από 21 ασίστ, όπως και ο Ματιέ!

Πίσω τους, βρίσκονται τρεις ποδοσφαιριστές που έχουν δώσει από 20 ασίστ! Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε της Μάντσεστερ Σίτι, ο Άνχελ Ντι Μαρία της Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά και Μίκαελ Λιέντλ, της αυστριακής Βόλφσμπεργκερ! Με 19 ακολουθεί ο Τόμας Μίλερ της Μπάγερν Μονάχου, ενώ 18 ακόμα συμπαίκτες του, έχει... τροφοδοτήσει ο Σάντσο της Ντόρτμουντ!

Βέβαια, αυτό δεν είναι το μοναδικό επίτευγμα του Γάλλου άσου, σχετικά με την κατηγορία του «σερβιρίσματος». Και αυτό, διότι αυτή την στιγμή είναι μόνος πρώτος με οκτώ, όσον αφορά στο πρώτο δίμηνο και... κάτι του 2020! Μια λιγότερη έχει ο Άνχελ Ντι Μαριά, με επτά, ενώ επτά ποδοσφαιριστές έχουν από έξι, στην τρίτη θέση. Μεταξύ αυτών, είναι και οι Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα και ο Πάουλο Ντιμπάλα της Γιουβέντους!

Αυτός είναι ο Ματιέ Βαλμπουενά...

Διαβάστε επίσης