Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εφεση Ολυμπιακού κατά ΠΑΟΚ για να αποβληθεί από το πρωτάθλημα

Εφεση Ολυμπιακού κατά ΠΑΟΚ για να αποβληθεί από το πρωτάθλημα
Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2020 - 21:17
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο Ολυμπιακός, η ομάδα που κατήγγειλε την πολυϊδιοκτησία των ΠΑΟΚ και Ξάνθης και δικαιώθηκε τόσο στην ΕΕΑ όσο και πρωτόδικα στην αθλητική δικαιοσύνη, συνεχίζει τις δυναμικές παρεμβάσεις της σχετικά με την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τον ΠΑΟΚ, έφεση κατέθεσε και ο Ολυμπιακός με την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητεί την αποβολή του από το πρωτάθλημα, ενώ το ίδιο ζητεί, με έφεσή του, και για την Ξάνθη.

Πάντως, το απίστευτο κι όμως ελληνικό είναι ότι η συνεδρίαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ ορίστηκε για το απόγευμα (6 μ.μ.) της Πέμπτης, λίγες ώρες πριν από τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Γουλβς. Επίσης, έφεση για τον ίδιο λόγο (προκειμένου Ξάνθη και ΠΑΟΚ να αποβληθούν από το πρωτάθλημα, όπως προβλέπεται από τον Πειθαρχικό Κώδικα) κατέθεσαν και οι ΑΕΛ, Πανιώνιος.

Αλλωστε, ο νόμος που εφαρμόστηκε προκειμένου να έχουμε το σκάνδαλο της αφαίρεσης βαθμών είναι... έκτρωμα. Τόσο επειδή είναι «φωτογραφικός», σε απλά ελληνικά τους κάνουν... ρουσφέτι και παράλληλα δεν λύνει το πρόβλημα της πολυϊδιοκτησίας, όσο και επειδή ψηφίστηκε μεσούσης της περιόδου, άρα είναι αντίθετος στα «θέλω» των FIFA, UEGA.

H νομική παράνοια αποδεικνύεται από το ότι σύμφωνα με το σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης «ο έλεγχος και η κυριαρχική επιρροή του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη αρχίζει ήδη είτε από τις 30.08.2018, είτε από τις 11.09.2018, όταν επιβεβαιώνεται ο πλήρης έλεγχος της εταιρείας VIALAND από την εταιρεία RFA», όμως ο νόμος απαγορεύει την επιβολή ποινών για την προηγούμενη σεζόν!

Διαβάστε επίσης