Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μαρτίνς: «Ήταν… γραφτό»

Μαρτίνς: «Ήταν… γραφτό»
Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020 - 17:01

Για την επική πρόκριση του Ολυμπιακού, επί της Άρσεναλ, μέσα στο Emirates, μίλησε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς. Με δηλώσεις του στο site «the Athletic» λέγοντας: «Μετά τον πρώτο αγώνα, με το πνεύμα που είδα από την ομάδα μου, ήταν ο στόχος μου και η μοίρα μου να νικήσω στη ρεβάνς. Πάντα πιστεύουμε ότι μπορούμε να νικήσουμε κάθε ομάδα. Στους ομίλους δυστυχώς πήραμε τέσσερις βαθμούς, αλλά οι εμφανίσεις μας ήταν καλύτερες από τους βαθμούς που συγκεντρώσαμε. Ο πρώτος αγώνας με την Άρσεναλ ήταν ισορροπημένος, πολύ ανταγωνιστικός. Είχαμε κι εμείς ευκαιρίες. Είχαμε κατοχή, κόρνερ, σουτ. Μετράει το γκολ φυσικά, αλλά κάναμε καλό ματς».

Πρόσθεσε, δε:

Για τον αγώνα στο Λονδίνο: «Ο στόχος μου ήταν να διατηρήσω την οργάνωση της ομάδας μου, γιατί πίστευα ότι θα έρθει το γκολ. Είχα πει στους παίκτες να μη χάσουν την ισορροπία τους, ούτε τον συναισθηματικό έλεγχο, ακόμα και αν δεχτούμε γκολ. Ο Σάκα είναι εντυπωσιακός. Δουλέψαμε σκληρά για να τον αντιμετωπίσουμε. Βάλαμε τον Ραντζέλοβιτς από εκεί που είναι γρήγορος για να τον ελέγξουμε. Σε αυτά τα παιχνίδια οι στατικές φάσεις είναι πολύ σημαντικές και πρέπει να είσαι αποτελεσματικός όταν έρθει η ώρα. Είχα δει πολλά παιχνίδια της Άρσεναλ, όπως αυτό με την Έβερτον, στο οποίο η Άρσεναλ δέχτηκε δύο γκολ από στατικές φάσεις. Είχαμε δει την αδυναμία της. Εμείς δουλεύουμε πολύ αυτό το κομμάτι. Έχουμε καλούς εκτελεστές, τον Βαλμπουενά και τον Μασούρα, αλλά και καλούς παίκτες να τελειώσουν αυτές τις φάσεις όπως τον Σισέ, τον Μπα, τον Σεμέδο και τον Αραμπί, που είναι δυνατοί στην περιοχή».

Για το γκολ του Αραμπί: «Ήταν καταπληκτικό. Ήταν τόσα πολλά πράγματα μαζί. Μία τρελή στιγμή».

Για τη Γουλβς: «Έχει καλή και γρήγορη ομάδα. Είναι δυνατοί στο τρανζίσιον, αμύνονται σωστά, έχουν καλή οργάνωση και ποιότητα. Ξέρω καλά τον τραορέ, από τότε που έπαιζε στη δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα. Έχει μεγάλη δύναμη”. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Ντανιέλ Ποντένσε: “Πρέπει να δουλέψει και να περιμένει την ευκαιρία του. Για να τον πληρώσουν, σημαίνει ότι πιστεύουν πως μπορεί να βοηθήσει, αλλά πρέπει να έχει υπομονή και να περιμένει».

Για το τρίτο ταξίδι του Ολυμπιακού στην Αγγλία γι’ αυτή τη σεζόν, μετά την Τότεναμ και την Άρσεναλ: «Η Αγγλία είναι η μητέρα του ποδοσφαίρου. Ή ο πατέρας, πείτε το όπως θέλετε (γέλια). Είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο και όλοι όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο, το καταλαβαίνουν».

Διαβάστε επίσης

Κανονικά το ματς με τη Γουλβς!

Κανονικά το ματς με τη Γουλβς!

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το Ολυμπιακός-Γουλβς θα διεξαχθεί κανονικά, κεκλεισμένων των θυρών και δεν θα πάμε σε αναβολή…