Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οργιάζουν η προπαγάνδα και τα ψέματα ενόψει των εφέσεων

Οργιάζουν η προπαγάνδα και τα ψέματα ενόψει των εφέσεων
Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 - 17:19
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Νόμιμη η ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής της Ξάνθης από την ΕΕΑ», απεφάνθη του Διοικητικό Εφετείο, προσθέτοντας ότι «δεν επισύρει την ποινή της αφαίρεσης των βαθμών κατά την παρ. 12 του άρθρου 69 του ν. 2725/99, την οποία κατά τα οριζόμενα από την παρ. 3 του άρθρου 77 Α του ίδιοι νόμου, την επισύρουν οι αναφερόμενες στην τελευταία διάταξη παραβάσεις». Κοινώς, αφού ξεκαθαρίσουμε ότι το θέμα αφορά στην αφαίρεση των πέντε βαθμών για το μετοχικό της κεφάλαιο, δεν υπάρχει απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου που να κάνει δεκτή την αίτηση αναστολής της ανάκλησης του πιστοποιητικού συμμετοχής της ομάδας της Θράκης, κάτι που φυσικά αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης. Δηλαδή, ξεκαθαρίζει ότι δεν επηρεάζεται η απόφαση του Δικαιοδοτικού Οργάνου για αφαίρεση πέντε βαθμών.

Ακόμη, το εν λόγω δικαστήριο (σ.σ. Διοικητικό Εφετείο) ξεκαθαρίζει ότι δεν ήταν νόμιμη η συμμετοχή της Ξάνθης στο πρωτάθλημα, χωρίς πιστοποιητικό. Επίσης, ζητεί να ανασταλεί διοικητικά αυτό το σκέλος της απόφασης μέχρι να δικαστεί η αίτηση ακύρωσης. Χωρίς, όπως ήδη αναφέραμε, αυτή η διαδικασία να επηρεάζει την εξέλιξη της υπόθεσης στο πειθαρχικό της σκέλος η οποία κρίνει ότι μπορεί να συνεχιστεί κανονικά. Μάλιστα, την καλεί να πληρώσει και το πρόστιμο, ύψους 400.000 ευρώ, που της επέβαλε η ΕΕΑ.

Να μην παραβλέψουμε ότι το Διοικητικό Εφετείο ζητεί από τον ΠΑΟΚ να πληρώσει τα πρόστιμα της ΕΕΑ, άρα την αναγνωρίζει ως αρμόδια, όπως το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση της Ξάνθης. Ταυτόχρονα απέρριψε όλα του τα αιτήματα. Επίσης, αναφέρει ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει υποστεί βλάβη, παρά την αφαίρεση βαθμών.

Η... γκάφα της προπαγάνδας είναι η εξής: Θεωρείται αδύνατο το Διοικητικό Εφετείο να ελέγξει τους ποδοσφαιρικούς κανονισμούς. Δεν έχει αρμοδιότητα.

Είναι εμφανές πως έπεσε στο κενό μια ακόμη προσπάθεια να στείλουν... μηνύματα στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Η υπόθεση της πολυίδιοκτησίας έχει οριστεί για αύριο το απόγευμα, εκτός αν ο ΠΑΟΚ ζητήσει αναβολή.

Υπενθυμίζουμε ότι, πρωτόδικα, για την πολυϊδιοκτησία ΠΑΟΚ και Ξάνθη τιμωρήθηκαν με αφαίρεση επτά βαθμών η κάθε ομάδα, ενώ Ολυμπιακός, ΑΕΛ και Πανιώνιος άσκησαν επίσης έφεση και ζητούν την αποβολή τους από το πρωτάθλημα, σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ.

Διαβάστε επίσης