Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυτός ο Θρύλος ΔΕΝ μένει έξω από αυτή τη Γουλβς!

Αυτός ο Θρύλος ΔΕΝ μένει έξω από αυτή τη Γουλβς!
Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020 - 23:50

Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις! Θρύλος είσαι! Πάτησες και τη Γουλβς και από γκαντεμιά και μόνο έφαγες ένα γκολ και δεν νίκησες…! Ο Ολυμπιακός αν και με 10 παίκτες, έπαιξε όχι απλώς στα ίσια μία ομάδα 6άδας στην Πρέμιερ Λιγκ, τη Γουλβς, αλλά την… πάτησε κιόλας, με κατοχή και επιβάλλοντας το παιχνίδι του! Το 1-1 είναι παντελώς άδικο, αφού ο Θρύλος ήταν ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ και άξιζε τη νίκη! Κι άλλο γκολ ο Ελ Αραμπί, συνεχίζει με… κεκτημένη ταχύτητα!

Η ενδεκάδα

Δεν είχε… εκπλήξεις η ενδεκάδα του Πέδρο Μαρτίνς, στο ματς. 4-3-3 για τον Πορτογάλο, με τον Μασούρα στο ένα άκρο της επίθεσης, αντί του Ραντζέλοβιτς. Έτσι λοιπόν, ο Σα ήταν στο τέρμα, οι Ομάρ, Τσιμίκας, Μπα, Σεμέδο στην άμυνα, οι Γκιλιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκης, στα χαφ και οι Βαλμπουενά, Μασούρας, Ελ Αραμπί στην επίθεση.

Κυρίαρχος, αλλά…

Στο πρώτο μέρος το ματς ήταν… συνολικά κακό. Δεν είχε φάσεις, δεν είχε πολύ ρυθμό και μόνο ο Ολυμπιακός έπαιζε… Η Γουλβς είχε μία εικόνα… σαν να ήθελε να βγάλει την υποχρέωση. Περίμενε τον Ολυμπιακό και εκείνος πήρε την κατοχή. Πίεσε πολύ τους Άγγλους, αλλά όχι και την εστία του Ρουί Πατρίσιο, πέραν ενός φάουλ του Βαλμπουενά. Ο Μασούρας είχε ένα δοκάρι, αλλά σε μία φάση οφσάιντ, ως μη γενόμενη.

Ξανά ο Σεμέδο…

Ο Σεμέδο έκανε λάθος στη φάση του 28’, ανέτρεψε τον Νέβες, καθώς εκείνος έμπαινε στην περιοχή, σε προφανή θέση για γκολ, σύμφωνα με τον Τουρπέν. Ο Γάλλος δεν το σκέφτηκε και απέβαλε τον Πορτογάλο στόπερ, ο οποίος χάνει εκ νέου ευρωπαϊκή ρεβάνς του Θρύλου! Αν γίνει…

Ο Σισέ μπήκε στο ματς και δειλά-δειλά, η Γουλβς, όταν βρέθηκε με 11, ξεθάρρεψε και ανέβηκε λιγάκι. Ακόμη και έτσι, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος… Το 0-0 του πρώτου μέρους ήταν… μάλλον δίκαιο.

Ναι ρε Γιουσέφ!

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε δίχως αλλαγή. Και σε ενδεκάδα, αλλά και σε νοοτροπία! Ο Θρύλος συνέχισε να έχει την κατοχή, όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό, βέβαια. Συνέχισε να είναι ανώτερος και επειδή, πλέον, έχει γίνει και ουσιαστικός, το μετουσίωσε σε γκολ!

Ο Ελ Αραμπί βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα και έδειξε ότι είναι σε τρομερό φεγγάρι! Γκολ το οποίο πιστώνεται και ο Καμαρά, αλλά και ο Γκιλιέρμε, που το έφτιαξαν…

Ο Θρύλος συνέχισε σε υψηλό τέμπο και έδειξε ότι μπορούσε να βάλει κι άλλα γκολ στη Γουλβς, όμως προδόθηκε από τρομερή ατυχία… Η Γουλβς ισοφάρισε με γκολ από κόντρα, σε φάουλ και έκοψε τα… φτερά του Θρύλου…

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, προτεραιότητα του Ολυμπιακού έγινε να μείνει το σκορ έτσι. Στο κάτω-κάτω, ήταν καλύτερο από το 0-1, με το οποίο πήγε στο Λονδίνο, να παίξει την Άρσεναλ και αυτό έδειξαν και οι κινήσεις του Μαρτίνς. Ο προπονητής του Ολυμπιακού έριξε και τον Φορτούνη στο ματς, για να κρατήσει όσο περισσότερο μπορεί την μπάλα… Αυτή ήταν και η οδηγία του Μαρτίνς. Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος, παρά τις τελευταίες προσπάθειες της Γουλβς να… κλέψει τη νίκη.

Εν κατακλείδι, τα… λέμε στη ρεβάνς!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Καμαρά, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά (83’ Βαλμπουενά), Μασούρας (33’ Σισέ), Ελ Αραμπί (73’ Φορτούνης).

ΓΟΥΛΒΣ (Εσπίριτο Σάντο): Ρουί Πατρίσιο, Σαΐς, Κόουντι, Μπόλι, Βινάγκρε (79’ Ποντένσε), Ντόχερτι (46’ Νέτο), Νέβες, Μουτίνιο (85’ Ντεντόνκερ), Ζότα, Τραορέ, Χιμένεθ.

Διαβάστε επίσης