Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ολυμπιακός νικά και τις δυσκολίες

Ο Ολυμπιακός νικά και τις δυσκολίες
Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 - 13:04

Αρκετές αναποδιές έτυχαν στον Ολυμπιακό, κατά την εφετινή περίοδο. Από την αρχή αυτής και την προετοιμασία ακόμη, με την απώλεια του Φορτούνη. Με τον Λάζαρο να είναι επίσης στα «πιτς» και τον Ολυμπιακό να μπαίνει στη «μάχη» για την Ευρώπη (τότε) σοκαρισμένος από το πλήγμα με τον αρχηγό του. Βρήκε τη λύση. Ο Μαρτίνς δούλεψε με τον Ολυμπιακό… εν κινήσει και όχι με… την άνεση του χρόνου. Άλλαξε τα πρόσωπα, ρίσκαρε με τον Βαλμπουενά 10άρι και πέτυχε!

Δεν ήταν μόνο αυτό, όμως. Ο Μαρτίνς πήρε ρίσκα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και άλλαξε τον Ολυμπιακό, όπου χρειάστηκε. Δεν δίστασε να φέρει πίσω τον Χασάν (με έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού και προερχόμενο από τραυματισμό). Δεν δίστασε να βάλει τον Ραντζέλοβιτς βασικό στην Τούμπα. Δεν δίστασε να αλλάξει το 4-2-3-1, σε 4-4-2 και σε 4-3-3, όπου και όποτε χρειάστηκε. Δεν είχε ακραίους; Έπαιξε από τον άξονα. Δεν είχε κεντρικά χαφ; Ενίσχυε τις πτέρυγες και την επίθεση. Μέχρι και… 3-5-2 έπαιξε, φέτος, ο Ολυμπιακός.

Και τα κατάφερε περίφημα! Πρώτος και με διαφορά στην Ελλάδα, ουσιαστικά πρωταθλητής. Στους «16» του Europa League και με καλές ελπίδες πρόκρισης στους «8» αν και όποτε η σεζόν συνεχιστεί. Καλή μπάλα, ουσία, κέρδισε τους οπαδούς και ορισμένους (ορθά σκεπτόμενους) αντιπάλους… Ο Ολυμπιακός ξέρει να νικά και τις αναποδιές και να προχωρά…

Διαβάστε επίσης