Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Διαιτησία: Νέο σχέδιο παραμονής στην... ξεφτίλα της εξυγίανσης

Διαιτησία: Νέο σχέδιο παραμονής στην... ξεφτίλα της εξυγίανσης
Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 - 22:22
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η... εξυγίανση έχει το βλέμμα και στην επόμενη μέρα. Μπορεί ο Περέιρα με την... κομπανία του να αποτελέσουν παρελθόν από την ΚΕΔ, όμως κάποιοι θέλουν οι νέοι πίνακες διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών, αυτοί που θα βγουν για το επόμενο πρωτάθλημα, να έχουν την... σφραγίδα του και κυρίως τις ευλογίες της... κομπανίας του. Θέλουν η διαιτησία να παραμείνει στην... αγκαλιά, αν προτιμάτε, να παραμείνει σε ...αιχμαλωσία (εννοούμε να έχουν την ίδια φιλοσοφία, όπως και επί εξυγίανσης).

Ο Περέιρα, φεύγοντας δεν θα αφήνει μόνο συντρίμμια. Θα αφήσει, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, και λίστα για την αξιολόγηση των διαιτητών, επειδή η επόμενη ΚΕΔ δεν θα τους ξέρει και θα πρέπει να ενημερωθεί!

Ο Πορτογάλος με τη σύμφωνη γνώμη και των υπολοίπων της ΚΕΔ, που κατέστρεψαν τη διαιτησία, θα εκφράσουν τις απόψεις τους (σ.σ. θα παρουσιαστεί σαν συλλογική... έκθεση) για τον κάθε διαιτητή χωριστά! Εντάξει, επειδή είναι «ανοιχτό βιβλίο», όπως και οι ορισμοί του, ξέρουμε ποιοι θα είναι οι «εκλεκτοί» του, οι διεθνείς αλλά και οι Ευαγγέλου, Τζήλος, Φωτιάς και Σκουλάς!

Όμως, ο μεγάλος στόχος είναι ένας. Να φύγουν ελάχιστοι, αν όχι κανένας ρέφερι, βοηθός ή παρατηρητής. Όπως έκανε ο Περέιρα και το προηγούμενο καλοκαίρι που τους κράτησε σχεδόν όλους. Ίσως, έτσι θεωρεί ότι θα είναι πιο έμπειροι, όμως, όπως γράψαμε και χθες, στον πίνακα δεν υπάρχει διαιτητής που να μην έχει προκαλέσει.

Από τη στιγμή που η FIFA με την UEFA θεωρούν ότι η ελληνική διαιτησία είναι χαμηλού επιπέδου, η λύση είναι μονόδρομος. Να φύγουν σχεδόν όλοι, αν όχι όλοι οι διαιτητές. Να γίνει ριζική ανανέωση στον πίνακα ώστε να ξεκινήσει η επόμενη μέρα.

Αν μείνουν οι ίδιοι διαιτητές, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Άρα, θα συνεχίσουν να προκαλούν, άρα η επόμενη ΚΕΔ δεν θα έχει πιθανότητες επιτυχίας και ας επιλέξουν η FIFA με την UEFA τους τρεις ξένους παράγοντες της. Το θέμα είναι να κοπεί κάθε δεσμός με την καταστροφική εποχή Περέιρα.

Διαβάστε επίσης