Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καμαρά, το «διαμάντι» της Γουινέας!

Καμαρά, το «διαμάντι» της Γουινέας!
Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 - 22:55

Μόνο... είδηση δεν αποτελεί, ότι ο Μαντί Καμαρά είναι ένα από τα πιο πολύτιμα «εργαλεία» του Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό. Ο διεθνής μέσος κάνει εξαιρετική δουλειά, σε ανασταλτικό και επιθετικό κομμάτι. Δεν είναι... τυχαίο, άλλωστε, πως στην διετία που βρίσκεται ο Πορτογάλος κόουτς στο Λιμάνι, ο Αφρικανός χαφ έχει τις περισσότερες συμμετοχές από κάθε άλλον και, συγκεκριμένα, 75!

Ωστόσο, ο Καμαρά αποτελεί και ένα από τα βασικά «γρανάζια» της εθνικής Γουινέας, όντας αναντικατάστατος! Μάλιστα, είναι εντυπωσιακό, ότι ο χαφ των Πειραιωτών είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει παίξει περισσότερο από κάθε άλλον συμπατριώτη του!

Συγκεκριμένα, ο 23χρονος άσος έχει καταγράψει φέτος 39 συμμετοχές με την ομάδα του Πειραιά, αλλά και τρεις ακόμα με τη Γουινέα. Συνολικά, έχει 42 εμφανίσεις και 2.928 λεπτά και είναι με... διαφορά ο πρώτος σε χρόνο!

Αναφορικά με τη δεύτερη θέση, ανήκει στον Σουμά της Παρτιζάν, ο οποίος έχει 36 ματς και 2.523 λεπτά! Το... χάλκινο μετάλλιο ανήκει στον Ισσιάγκα Σιλά της Τουλούζ, ο οποίος έχει 33 εμφανίσεις (29 με τους Γάλλους, τέσσερις με τη Γουινέα) και 2.882 λεπτά. Τα πιο μεγάλα ονόματα της Γουινέας βρίσκονται αρκετά πιο... κάτω. Για παράδειγμα, ο Αμαντού Ντιαβαρά της Ρόμα είναι στην 22η θέση, με 21 συμετοχές, ενώ το μεγάλο «αστέρι», ο Ναμπί Κειτά, έχει 18 συμμετοχές σε Λίβερπουλ και Εθνική.

Συμπερασματικά, ο Καμαρά, κατάφερε να γίνει το Νο.1 σε συμμετοχές στη Γουινέα, παρότι στο ξεκίνημα της σεζόν, είχε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής...

Ο τέταρτος πιο... ακριβός!

Ο Μαντί Καμαρά βρίσκεται και στην τέταρτη θέση με τις υψηλότερες «μετοχές». Ο 23χρονος χαφ βλέπει την αξία του να βρίσκεται στα 8.000.000 ευρώ, σύμφωνα με το ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο του Transfermarkt, έχοντας και... διαφορά από τον πέμπτο, Σιμόν Φαλετέ, της Φενέρμπαχτσε (3.500.000).

Όσον αφορά στους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται από... πάνω του, στην πρώτη θέση βρίσκεται, φυσικά, ο Ναμπί Κειτά. Ο 25χρονος μέσος της Λίβερπουλ βλέπει την αξία του να έχει φτάσει στα 42.000.000 ευρώ! Στη δεύτερη θέση συναντάμε τον Ντιαβαρά της Ρόμα, ο οποίος κοστολογείται στα 23.000.000 ευρώ, ενώ ο Φρανσουά Καμανό της Μπορντό «αγγίζει» τα 10.000.000...

Διαβάστε επίσης