Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η UEFA... εξαφάνισε το κίνημα της παύλας

Η UEFA... εξαφάνισε το κίνημα της παύλας
Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 - 20:44
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η μεγαλύτερη απόδειξη ότι η... εξυγίανση με άρωμα ΠΑΟΚ, που με την προπαγάνδα της δείχνει ότι μόνο κακό θέλει να κάνει στον Ολυμπιακό, κοιτάζει μόνο το συμφέρον της, είναι το γεγονός ότι η UEFA ξεκαθάρισε πως θέλει τον Ιούλιο να δηλωθούν πρωταθλητές, ανεξάρτητα αν θα συνεχιστούν τα πρωταθλήματα. Η δήλωση του αντιπροέδρου της, Μισέλ Ούβα βάζει τα πράγματα στη θέση τους, κόβοντας το... βήχα στο κίνημα της παύλας που δείχνει πως το μόνο που σκέφτονται είναι το συμφέρον της ομάδας, την οποία υπηρετούν με το... προσωπείο των αντικειμενικών, και όχι το γενικό καλό του ποδοσφαίρου. Στην καλύτερη περίπτωση, είναι άριστοι στις... αερολογίες και σε θεωρίες που, αργά ή γρήγορα, δείχνουν πως είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Για όσους αμφιβάλουν παρουσιάζουμε αναλυτικά τη δήλωση του αντιπροέδρου, Μισέλ Ούβα, με την επισήμανση ότι ο Ιταλός είναι δεξί χέρι του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν:

«Κάθε Ομοσπονδία, από τις 55 που είναι μέλη της UEFA, έχει την ελευθερία να αποφασίσει με ποιον τρόπο θα κριθεί το πρωτάθλημα σε συνεννόηση με την κάθε Λίγκα. Η UEFA θα ζητήσει τον Ιούλιο την λίστα με τις ομάδες που έχουν προκριθεί για τις διασυλλογικές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν. Είτε τελικά ολοκληρώθηκε η σεζόν στα πρωταθλήματα είτε όχι, η UEFA θα πρέπει να γνωρίζει τις ομάδες των επόμενων διοργανώσεων για να καταρτίσει το πλάνο της».

Θυμίζουμε ότι η UEFA έχει συστήσει ομάδα εργασίας για να βοηθήσει τις Λίγκες και τις ομοσπονδίες, μόλις περάσει η... μπόρα του κορονοϊού, άρα θέλει να βγουν πρωταθλητές. Την Τετάρτη θα γίνει κρίσιμη τηλεδιάσκεψη UEFA-Ομοσπονδιών, όπου θα ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον της σεζόν. Δηλαδή, για το πώς θα τελειώσουν τα πρωταθλήματα.

Διαβάστε επίσης