Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στην καρδιά του Σισέ το έπος στο Λονδίνο!

Στην καρδιά του Σισέ το έπος στο Λονδίνο!
Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020 - 21:00

Μεγάλη συνέντευξη στο «footsenegal» παραχώρησε ο Παπέ Αμπού Σισέ. Με τον Σενεγαλέζο αμυντικό να μιλά για την καριέρα του ως τώρα, για τον Ολυμπιακό, αλλά και για το... μπασκετικό, παιδικό του όνειρο!

Ο Αφρικανός στόπερ του Θρύλου είπε για...

Το τι ήθελε να κάνει όταν ήταν μικρό παιδί: «Ήθελα να ακολουθήσω τα βήματα του πατέρα μου και να γίνω επαγγελματίας μπασκετμπολίστας, σαν εκείνον, όμως η μοίρα τα έφερε αλλιώς...».

Την ομάδα που στήριζε: «Ήμουν φίλαθλος, αλλά και ball boy στην ομάδα της Πικίνε, στην Σενεγάλη. Μου άρεσε πολύ αυτή η ομάδα και, μόλις μου δόθηκε η ευκαιρία, έδωσα συμβουλές στα νέα παιδιά εκεί».

Τις συμβουλές του σε νεότερους και τον αδερφό του: «Η συμβουλή μου προς εκείνους ήταν ίδια με εκείνη που είχα δώσει στον αδερφό μου. Πρέπει να δουλεύεις πολύ, να έχεις υπομονή και πάνω από όλα, να κάνεις σταθερά βήματα και όχι άλματα. Να μην βιάζεσαι. Όλα τα βήματα έχουν την σημασία τους...».

Το ότι δεν είχε πάρει συμμετοχές το 2018, στο Africa Cup of Nations, με τη Σενεγάλη: «Με υποδέχθηκαν εξαιρετικά στα αποδυτήρια. Ένιωσα πολύ καλά και γρήγορα προσαρμόστηκα. Δεν στεναχωρήθηκα ούτε και νευρίασα, γιατί δεν αγωνίστηκα ιδιαίτερα. Όπως κάθε παίκτης, θα ήθελα να παίξω και να παίξω παραπάνω, αλλά έτσι είναι αυτά... Όνειρό μου και επιθυμία μου, είναι να σηκώσω ένα τρόπαιο με την ομάδα».

Το καλύτερο φετινό παιχνίδι του: «Το να σκοράρεις απέναντι στην Άρσεναλ, σε κάνει να νιώθεις πολύ καλά. Ήμουν χαρούμενος για μένα και την ομάδα κυρίως, γιατί είχαμε ανάγκη αυτό το γκολ για την πρόκριση».

Διαβάστε επίσης

Σα: «Θα δούμε τι θα συμβεί...»

Σα: «Θα δούμε τι θα συμβεί...»

Θέση για τα μεταγραφικά σενάρια, γύρω από το όνομά του, πήρε ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού, με δηλώσεις του σε πορτογαλικό Μέσο...