Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ολυμπιακός δείχνει ξανά τον δρόμο...

Ο Ολυμπιακός δείχνει ξανά τον δρόμο...
Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020 - 16:05

Από τότε που η «παύλα» μπήκε στη ζωή μας, φάνηκε ακόμη πιο καθαρά το ποιος υπηρετεί συμφέροντα, σε αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και το ποιος νοιάζεται για να προοδεύσει αυτό, εναρμονισμένο -πάντα- με τις διεθνείς επιταγές των υπερομοσπονδιών. Όταν λίγη ώρα μετά την τοποθέτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη, στο συμβούλιο της Λίγκας, αυτή την περιβόητη τηλεδιάσκεψη που έγινε, τέλος πάντων, η ίδια η UEFA, αλλά και η ECA και η EL, συνυπέγραψαν, επί της ουσίας, μία ανακοίνωση, η οποία επί της ουσίας… στηρίζει αυτά που είπε ο Ολυμπιακός (φυσικά και η UEFA και οι άλλες ποδοσφαιρικές αρχές δεν γνώριζαν…), τότε φαίνεται ποιος κινείται σωστά και ποιος κινείται… μικροπολιτικά.

Το να συζητούμε διακοπή του πρωταθλήματος αυτή τη στιγμή (και να… πανηγυρίζουμε για αυτό!) συνιστά απλή… έλλειψη κατανόησης της πραγματικότητας. Ο Ολυμπιακός δεν έχει κανέναν λόγο αυτή τη στιγμή να ζητήσει να στεφθεί πρωταθλητής, όσο και αν το αξίζει. Όσο καλύτερος και μπροστά και αν είναι από τους αντιπάλους του, δεν έχει λόγο να τορπιλίσει τη δυνατότητα του ίδιου του ποδοσφαίρου μας, να ολοκληρωθεί μέσα στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός ζήτησε το αυτονόητο: Περιμένετε, δώστε χρόνο στη χώρα να ανασάνει από την πανδημία, να δούμε τι ξημερώνει η επόμενη ημέρα και να αποφασίσουμε…

Είναι λογικό, όταν ο Ολυμπιακός είναι και ο ΜΟΝΟΣ εκπρόσωπος του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη, να σκέφτεται πιο… ευρωπαϊκά. Να σκέφτεται πιο… έξω από τα σύνορα. Να μη σκέφτεται… μικροπολιτικά. Το πρωτάθλημα η ομάδα του Μαρτίνς θα το πάρει. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αυτά περί… παύλας -συνεχίζουν να- ακούγονται -τουλάχιστον- αστεία. Όπως ακούγονταν από την πρώτη μέρα, από την πρώτη ημέρα που ειπώθηκαν. Άλλη, όμως, είναι η ουσία: Το ποδόσφαιρό μας να βαδίσει ΣΩΣΤΑ. Σε όλα. Ακόμη και στον τρόπο που… δεν θα παίζεται. Αν φτάσουμε σε αυτή, την έσχατη, λύση… Ακόμη και εκεί, οφείλει ο Ολυμπιακός να ηγηθεί και να δείξει τον δρόμο… Και αυτό κάνει.

Διαβάστε επίσης