Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Να μην κρύβεται η ΕΠΟ από το μνημόνιο

Να μην κρύβεται η ΕΠΟ από το μνημόνιο
Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020 - 22:30
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Στην τελευταία συνέντευξή του, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευάγγελος Γραμμένος προσπάθησε να υποβαθμίσει το ποδοσφαιρικό μνημόνιο που υπέγραψαν στις 25 Φεβρουαρίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφερι και ο αντιπρόεδρος της FIFA, Κρεγκ Κλάρκ. Με άλλα λόγια μπορεί να... έπαιξε κρυφτούλι, όμως είναι ξεκάθαρο ότι η ολιστική μελέτη που θα εκπονηθεί, μέχρι το Μάιο, από τις FIFA, UEFA αφορά και την ομοσπονδία.

«Η μελέτη θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες, προσαρμοσμένες προτάσεις, με βάση τις καλές διεθνείς πρακτικές, στις οποίες θα συγκαταλέγονται ενδεικτικά: Η δομή και η οργάνωση των διοικητικών οργάνων του Ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Και για όσους δεν πίστευαν το συνυποσχετικό έχει ολόκληρη επικεφαλίδα με τίτλο «οι προτάσεις στην ΕΠΟ», όπου αναφέρονται τα εξής:

«Οι UEFA / FIFA θα καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να διασφαλίσουν ότι οι προτάσεις αυτές θα τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δια των θεσμικών μέσων της τελευταίας. Οι UEFA / FIFA θα αξιοποιήσουν το καταρτισμένο προσωπικό τους, ή κάθε άλλο ανεξάρτητο ειδήμονα που κρίνεται απαραίτητος ώστε να ανταποκριθούν στα εν λόγω καθήκοντα. Η κυβέρνηση από πλευράς της αναλαμβάνει τη δέσμευση να ενσωματώσει, στο πλαίσιο της πολιτικής της για τον Αθλητισμό, τις προτάσεις UEFA / FIFA στην ελληνική έννομη τάξη».

Αρα, και η ΕΠΟ «δια των θεσμικών μέσων» είναι υποχρεωμένη να κάνει αλλαγές. Και στη δομή της, και στη διαιτησία.

Διαβάστε επίσης

Ελ Αραμπί, ο... Νο.1 Μαροκινός!

Ελ Αραμπί, ο... Νο.1 Μαροκινός!

Με συμμετοχή σε 30 γκολ του Ολυμπιακού, ο 33χρονος φορ είναι ο κορυφαίος σκόρερ και ο πιο «παραγωγικός» ποδοσφαιριστής στο Μαρόκο...

Καρέρα: «Top class ο Τσιμίκας...»

Καρέρα: «Top class ο Τσιμίκας...»

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Μάσιμο Καρέρα, αποθέωσε τον αριστερό μπακ του Ολυμπιακού, σε δηλώσεις του σε ιταλικό Μέσο...