Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η UEFA «ορίζει» τις εξελίξεις, οι... παύλες είναι εκτός τόπου και χρόνου

Η UEFA «ορίζει» τις εξελίξεις, οι... παύλες είναι εκτός τόπου και χρόνου
Τρίτη, 7 Απριλίου 2020 - 22:41
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μπορεί η Λίγκα να έθεσε ως όριο την 24η Απριλίου, όπου σε νέο ΔΣ (μέσω τηλεδιάσκεψης) θα επανεξετάσει την κατάσταση, όμως η UEFA δεν βιάζεται. Κατ' αρχήν και η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία έχει δική της ομάδα εργασίας, η οποία, όπως γίνεται αντιληπτό, καθημερινά συγκεντρώνει στοιχεία για την εξάπλωση του κορωνοϊού, μιλάει με ειδικούς για τη... σύνδεση με το ποδόσφαιρο και σε τακτά χρονικά διαστήματα καλεί σε τηλεδιάσκεψη τις Λίγκες και τις ομοσπονδίες. Αυτό γίνεται κάθε 10-15 μέρες και η τελευταία έγινε την πρωταπριλιά, στην οποία συμμετείχαν οι Εκτελεστικοί Γραμματείς των ομοσπονδιών.

Παράλληλα, φρόντισε να περάσει και τη φιλοσοφία της. «Ακόμα κι αν δεν ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, πρέπει να υπάρξουν πρωταθλητές», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 14 Απριλίου, οι ομοσπονδίες θα υποβάλλουν εκθέσεις για το τι γίνεται στις χώρες τους, πιθανόν να συμπεριληφθούν και εκτιμήσεις για το μέλλον. Όμως, και πάλι η UEFA δεν βιάζεται, απλά, τα παραπάνω δείχνουν αφενός τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει την κατάσταση αφετέρου ότι στόχος είναι να τελειώσουν τα πρωταθλήματα για να μην πληγούν οι διοργανώσεις, το της Champions League και Europa League, ενόψει της σεζόν 2020-21.

Εκείνο που έγινε γνωστό στις ομοσπονδίες και στις Λίγκες είναι ότι η UEFA θα εκτιμήσει την κατάσταση αρχές με μέσα Μαΐου και θα δώσει κατευθύνσεις, σχετικά με την έναρξη των πρωταθλημάτων, εξ ου και η επιστολή της με την οποία θέτει θέμα ευρωπαϊκού αποκλεισμού των ομάδων, σε περίπτωση πρόωρης διακοπής των διοργανώσεων. Άρα, δεν είναι καθόλου τυχαία.

Ακόμη, για λόγους... ισονομίας των δικών της διοργανώσεων, η UEFA θέλει να υπάρχει παρόμοιο αγωνιστικό πρόγραμμα σε όλες τις χώρες που οι ομάδες της συμμετέχουν στις διοργανώσεις, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, καθώς ο Ολυμπιακός συνεχίζει στο Europa League. Σκοπός της να μην αλλοιωθεί ο ανταγωνισμός και άλλες ομάδες να είναι ξεκούραστες, άλλες όχι.

Διαβάστε επίσης