Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Θρύλος δεν έχει στόχο να τα μηδενίσει όλα

Ο Θρύλος δεν έχει στόχο να τα μηδενίσει όλα
Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020 - 12:33

Σε αντίθεση με το «κίνημα της παύλας», το οποίο έκανε τα πάντα για να διακοπεί οριστικά η αγωνιστική περίοδος και τον τίτλο να μην τον πάρει… κανένας, ο Ολυμπιακός συνεχίζει να επιζητά μία λύση που θα σημάνει… ποδόσφαιρο! Όλα στην ώρα τους, όλα όπως πρέπει, με σύνεση, με προσοχή, να συνεχίσουν οι ομάδες να παίζουν μπάλα και ο τίτλος να έρθει, μέσω του αγωνιστικού χώρου, στο λιμάνι. Εδώ όπου αξίζει να έρθει. Παράλληλα, να υπάρξει και επόμενη ημέρα και να μην… καταρρεύσουν τα πάντα, από τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα φέρει μία οριστική διακοπή.

Πρόθεση των υπερ-ομοσπονδιών, των αρχών του ποδοσφαίρου, αλλά και του ίδιου του φίλαθλου κοινού είναι να παιχτεί ξανά μπάλα. Η μπάλα αυτή, που είναι μία διασκέδαση για όλους και η οποία θα μπορούσε να σημάνει τη συνολική επιστροφή της ζωής σε μία (όσο το δυνατόν πιο καλή) κανονικότητα. Και το ποδόσφαιρο είναι μέρος της ζωής και της κοινωνίας. Αλλά και κομμάτι της οικονομίας. Το να «μηδενίζεις» τα πάντα, επειδή έτσι σε βολεύει, είναι τουλάχιστον… εγωιστικό.

Ο Ολυμπιακός δικαιούται το πρωτάθλημα, αλλά δεν είναι μόνο αυτό το μέλημά του. Το ποδόσφαιρο πρέπει να βρει τον τρόπο να συνεχιστεί, όπως το ζητούν άλλωστε και οι ίδιες οι FIFA και UEFA! Όταν οι ίδιες οι ομοσπονδίες, άλλωστε, δίνουν το ΟΚ να υπάρξει παράταση της σεζόν, κάνουν ό,τι μπορούν για να ευνοήσουν τις συνθήκες συνέχισης των πρωταθλημάτων, των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και πάει λέγοντας, πως είναι δυνατόν κάποια μικροπολιτικά συμφέροντα, να καθορίσουν τις ποδοσφαιρικές εξελίξεις στην χώρα μας; Είναι απλό: Δεν γίνεται… Μπάλα, λοιπόν. Πρέπει να βρεθεί ο τρόπος, μαζί με τη ζωή, συνολικά, να συνεχιστεί και η μπάλα… Και να αφήσει η ποδοσφαιρική κοινότητα τους… παύλες, να λένε…

Διαβάστε επίσης