Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αποτυχημένη και ακατάλληλη η ΕΠΟ

Αποτυχημένη και ακατάλληλη η ΕΠΟ
Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020 - 23:05
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ακαταλληλότητας το... ανάγνωσμα! Η αλλιώς, τι είχες ΕΠΟ, τι είχα πάντα... Η διοίκηση Γραμμένου, όπως όλα δείχνουν τελειώνει τον Ιούλιο, μήνας που θα κάνουν εκλογές, όμως είναι σίγουρο ότι στο διάστημα της θητείας της, οι παράγοντές της δεν ένιωσαν μοναξιά. Οι ξένοι έκαναν... παρέλαση στο Πάρκο Γουδή!

Ξεκίνησαν με τοποτηρητή τον Μαλτέζο Βασάλο, με τον Σέρβο Λάκοβιτς να παρεμβαίνει, όποτε υπήρχε ανάγκη, ακολούθησε η Επιτροπή Παρακολούθησης (με πρόεδρο τον Χούμπελ και μέλη τους Ιβάν Βέλα (από τη Μάλτα) και τον Ισπανό αλλά με Αλβανικές ρίζες, Εδουάρδο Ντερβίσι), παράλληλα έστειλαν και, ως μόνιμο κάτοικο, τον Τσέχο Φούσεκ ως εμπειρογνώμωνα, μετά έφυγε η Επιτροπή Παρακολούθησης αλλά έμεινε ο Χούμπελ, ο Βασάλο αντικαταστάθηκε από την Εμιλι Σο, η οποία είναι Διευθύντρια του τμήματος Εθνικών Ομοσπονδιών της FIFA. Σε αυτούς προσθέστε και τους Αντζελο Ρηγόπουλο και Μάριο Γεωργίου, που έρχονταν στην ΕΠΟ ως εκπρόσωποι των υπερκείμενων αρχών.

Μέχρι και η Σενεγαλέζα Γενική Γραμματέας της FIFA χρειάστηκε να ασχοληθεί με το «ελληνικό πρόβλημα», απειλώντας με Grexit. Εσχάτως, «προέκυψε» νέο πρόσωπο, ο επικεφαλής των Υπηρεσιών Διακυβέρνησης των Ομοσπονδιών της FIFA Λούκα Νικόλα.

Όχι μόνο η παραμονή των ξένων, που ο Γραμμένος ήθελε να διώξει από το πρώτο εξάμηνο, αλλά η αύξηση των... αφίξεων, ισοδυναμεί με επιβεβαίωση της αποτυχίας της ΕΠΟ. Επίσης, στέλνοντας τον έναν τοποτηρητή μετά τον άλλο, βγαίνει το συμπέρασμα ότι δεν τους είχαν εμπιστοσύνη.

FIFA και UEFA θέλουν να φύγουν τον Ιούλιο, όμως πως θα προφυλάξουν το ελληνικό ποδόσφαιρο από την... εξυγίανση; Με την ανοχή τους, αυτές τη δημιούργησαν. Επίσης, αν δεν υπήρχε η προηγούμενη κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) δεν θα υπήρχε το τωρινό σύστημα, με το ποδόσφαιρο παραδομένο σε συμφέροντα.

Αν κάποιοι αλώνιζαν με τόσους τοποτηρητές, το ποδόσφαιρο δεν θα θερίσει θύελλες;

TAGS

Διαβάστε επίσης