Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ζόρια για «εξυγιαντές», Περέιρα και Φαν’τ Σιπ στα 800 ευρώ

Ζόρια για «εξυγιαντές», Περέιρα και Φαν’τ Σιπ στα 800 ευρώ
Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020 - 22:36
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Καζάνι που βράζει είναι η ΕΠΟ, αφού γίνεται χαμός σχετικά με το θέμα της αναστολής των συμβάσεων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την Πέμπτη (09/08) η ομοσπονδία συνεδριάζει, μέσω τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να επικυρώσει την αναστολή των συμβάσεων των υπαλλήλων, αλλά και λοιπών... δυνάμεων. Δηλαδή, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φαν’ τ Σιπ αλλά και οι σούπερ αμειβόμενοι της ΚΕΔ (Περέιρα, Μαρίν, Λίντμπεργκ, Τριτσώνης, Κουκουλάκης, Καλύβας, Ιωσηφόγλου), όπως επίσης και τα golden boys θα μπουν στη ρύθμιση των 800 ευρώ και η συγκεκριμένη απόφαση θα επικυρωθεί από το ΔΣ.

Όμως, ήδη για αυτή την περίπτωση προέκυψαν αντιδράσεις αφενός από τον σύλλογο υπαλλήλων αφετέρου και από τους υψηλά αμειβόμενους, με ποσά-μαμούθ. Πάντως, δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, ούτε φυσικά μπορούν να γίνουν εξαιρέσεις, δηλαδή στη ρύθμιση των 800 ευρώ πρέπει να μπουν όλοι ή κανένας. Ούτε η ΕΠΟ μπορεί να υποσχεθεί ότι θα καλύψει τη διαφορά των στελεχών της, επειδή αυτό πρέπει να γίνει με όλους!

Μπορεί να υπάρχει αδιέξοδο, όμως είναι αδύνατον η ομοσπονδία να πράξει κάτι άλλο. Ας μην ξεχνάμε ότι βρίσκεται και στα πρόθυρα οικονομικού κραχ, ειδικά τώρα που χάνει και έσοδα. Μάλιστα, η ΕΠΟ ανέστειλε τη λειτουργία της από την αρχή της πανδημίας και το... λουκέτο επεκτάθηκε μέχρι τα μέσα Απριλίου και θα συνεχιστεί.

Για να γίνει αντιληπτό το πρόβλημα που έχει η ΕΠΟ, στις 27 Μαρτίου ο σύλλογος υπαλλήλων της εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας την αντίθεσή του στη ρύθμιση των 800 ευρώ. «Οφείλουμε ωστόσο να εκφράσουμε με βεβαιότητα την άποψη, ότι σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι «καταδικαστούν» να περάσουν το επόμενο διάστημα με 533 ευρώ το μήνα, το κλίμα αυτό όχι απλά θα χαλάσει, αλλά θα δυναμιτιστεί», έγραφε στην επιστολή του προς τον Γραμμένο και το ΔΣ.

Διαβάστε επίσης