Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Γραμμένος... έσωσε τα «χρυσά παιδιά» της... εξυγίανσης!

Ο Γραμμένος... έσωσε τα «χρυσά παιδιά» της... εξυγίανσης!
Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020 - 14:35
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Από τα ταμεία της θα πληρώσει η ΕΠΟ τους υπαλλήλους της, παρότι ανέστειλε τη λειτουργία της και λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας. Στο ΔΣ της ομοσπονδίας, το οποίο γίνεται με τηλεδιάσκεψη, είχαν θέμα την επικύρωση της αναστολής των συμβάσεων, προκειμένου να υπαχθούν άπαντες, μέχρι και οι Περέιρα, Φαν'τ Σχιπ, όπως και όλη η ΚΕΔ και τα golden boys στο καθεστώς των 800 ευρώ, όμως οι αντιδράσεις και από τους υπαλλήλους και από τους υψηλόμισθους ήταν τέτοιες που ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευάγγελος Γραμμένος σύρθηκε να πληρωθούν κανονικά και η πρότασή του πέρασε με ψήφους 16-1. Ο Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Τάκης Αγραφιώτης, από την άλλη, πρότεινε η αναστολή της σύμβασης να μην ισχύσει για όσους παίρνουν μέχρι 3.000 ευρώ το μήνα, δηλαδή αυτοί να μην μπουν στα 800 ευρώ.

Με επιστολή του, στις 27 Μαρτίου, προς τον Γραμμένο και το ΔΣ, ο Σύλλογος Υπαλλήλων της ΕΠΟ είχε χτυπήσει το ...καμπανάκι και μεταξύ άλλων προειδοποιούσε:

-«Οι εργαζόμενοι/νες στην ομοσπονδία, οι οποίοι αποτελούν τη βάση του οικοδομήματος, είναι άνθρωποι με υποχρεώσεις και ανάγκες, όπως όλοι οι Έλληνες άλλωστε, οι οποίοι προφανέστατα δεν ήταν προετοιμασμένοι για ένα τέτοιου είδους και έκτασης οικονομικό «κραχ» στις οικογένειές τους. Και είναι αυτονόητο ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν θα καταφέρουν να αντεπεξέλθουν το επόμενο διάστημα με ένα ποσό 800 ευρώ (533/μήνα)».

-«Θα αποτελέσει πολύ μεγάλο λάθος, η διοίκηση να υιοθετήσει την αντεργατική προσέγγιση ενός υπαλλήλου της, που αποφάσισε, άγνωστο γιατί, να προκαλέσει βλαπτικές συνέπειες σε πάνω από εκατό οικογένειες. Έχουμε τη θέση ότι αν όντως υπάρχει η καλή θέληση από πλευράς διοίκησης, και τα δύο αυτά ζητήματα μπορούν να ξεπεραστούν».

-«Από τις επαφές που έχουμε ως τώρα κάνει με τον εργατολόγο του Συλλόγου, με έτερο πολύπειρο εργατολόγο, αλλά και με άλλους δικηγόρους, οι κοινές συνισταμένες στις οποίες καταλήγουν οι γνωματεύσεις τους (ορισμένες από αυτές είναι έγγραφες), κατόπιν μελέτης των σχετικών ΦΕΚ, είναι πως α) δεν είναι υποχρεωτικό να υπαχθεί η ομοσπονδία στη ρύθμιση των 800 ευρώ, αλλά δύναται να το κάνει».

-«Οφείλουμε ωστόσο να εκφράσουμε με βεβαιότητα την άποψη, ότι σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι «καταδικαστούν» να περάσουν το επόμενο διάστημα με 533 ευρώ το μήνα, το κλίμα αυτό όχι απλά θα χαλάσει, αλλά θα δυναμιτιστεί!»

-«Σε περίπτωση που η διοίκηση προχωρήσει σε μονομερείς αποφάσεις και ενέργειες, κάτι αντίθετο με την ως τώρα εκπεφρασμένη θέση της ότι «τίποτε δεν θα γίνει χωρίς τον Σύλλογο», ο ΣΥΕΠΟ επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του για την προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών του».

Διαβάστε επίσης