Ντουντούκα
Καλά περάσαμε, ε ΠΑΟΚ;
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Απαξιωμένη και ανύπαρκτη η ΕΠΟ

Απαξιωμένη και ανύπαρκτη η ΕΠΟ
Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020 - 22:13
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Κάθε μέρα προκύπτουν διάφορες ειδήσεις για το ποδόσφαιρο τόσο από τις FIFA, UEFA όσο και από ομοσπονδίες άλλων χωρών. Κανονικά η ΕΠΟ θα έπρεπε να είχε ανοιχτή γραμμή μαζί τους και να δίνει διάφορες κατευθύνσεις με το... βλέμμα στο μέλλον, ή αν προτιμάτε στην επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου.

Στην ανάγκη θα μπορούσε να συγκροτήσει και ομάδα εργασίας με τις ΠΑΕ και με άλλους φορείς για να δουν τι θα γίνει με θέματα όπως η επανέναρξη των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, το μέλλον των ερασιτεχνικών, τα τηλεοπτικά συμβόλαια των ΠΑΕ, οι επιπτώσεις από τον κορονοϊό και όχι να προσπαθούν να... γνωματεύσουν τι θα γίνει, αν η Λίγκα αποφασίσει την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος. Λες και τους ρώτησαν. Χώρια, που σε μια τέτοια περίπτωση ρόλο θα παίξει η γνώμη της UEFA που... διέταξε ανάδειξη πρωταθλητών!

Πόσο απαξιωμένη και πόσο ανύπαρκτη είναι η ΕΠΟ, αποδεικνύεται από το ότι η Superleague αποφάσισε τη δημιουργία ομάδας εργασίας, αποτελούμενη από εκπροσώπους των ΠΑΕ Ολυμπιακού, ΑΕΚ, ΑΕΛ, Ατρομήτου, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, θα αξιολογήσει όλες τις παραμέτρους και τις επιπτώσεις της πανδημίας στο ποδόσφαιρο, σε συνεργασία με τη νομική και την οικονομική υπηρεσία της Superleague και με την κατά περίσταση συμμετοχή εμπειρογνωμόνων και εκπροσώπων θεσμικών φορέων, π.χ. σε θέματα αδειοδότησης. Γίνεται αντιληπτό πως ούτε που ζητήθηκαν τα... φώτα της ομοσπονδίας!

Πόσο ανύπαρκτη και απαξιωμένη είναι η ΕΠΟ αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι η Superleague βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να πληροφορείται τις εξελίξεις.

Κανείς δεν υπολογίζει την ομοσπονδία που με τον κορωνοϊό κατέβασε ρολά και δεν ασχολείται με το... άθλημα του ποδοσφαίρου. Η μόνη απόφαση που πήρε είναι να δώσει τους μισθούς των golden boys και αναθέσει, στην ίδια εταιρία με τη Λίγκα, τη μελέτη για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στο ποδόσφαιρο.

Παράδειγμα προς αποφυγή αυτή η ΕΠΟ, τη στιγμή που FIFA, UEFA βρίσκεται επί ποδός πολέμου, στο Πάρκο Γουδή ο ύπνος είναι βαθύς. Έκαναν ένα συμβούλιο, με τηλεδιάσκεψη, τα υπόλοιπα στο επόμενο!

Διαβάστε επίσης

«Εξυγίανση» και... πούπουλα!

«Εξυγίανση» και... πούπουλα!

Ο Γραμμένος απέδειξε ότι προσέχει τα golden boys και δεν τον ενδιαφέρει αν έσφιξε κι άλλο την οικονομική θηλιά της ΕΠΟ. Πρώην συνεργάτης τού εξαπέλυσε επίθεση...

Πάντα δίπλα στον συνάνθρωπο!

Πάντα δίπλα στον συνάνθρωπο!

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, αποδεικνύει το τεράστιο κοινωνικό του πρόσωπο και εν μέσω κορονοϊού! Και, μάλιστα, περίτρανα...