Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η FIFA μπλόκαρε τον ορισμό Ελλήνων διαιτητών στα ντέρμπι

Η FIFA μπλόκαρε τον ορισμό Ελλήνων διαιτητών στα ντέρμπι
Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020 - 22:49
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Στο σεμινάριο των διαιτητών και των βοηθών της Superleague που έγινε τον Αύγουστο στο Καρπενήσι, ο Περέιρα είχε υποσχεθεί ότι οι Έλληνες διαιτητές την σεζόν 2019-20 θα παίξουν περισσότερα παιχνίδια, εννοώντας ότι θα τους βάζει και σε ντέρμπι. Όμως, κανείς δεν θέλει τους Έλληνες ρέφερι, ακόμη και αν πρόκειται αγώνες μεταξύ μικρομεσαίων ομάδων.

Οι διαιτητές δεν το έβαλαν κάτω και επανάφεραν το θέμα στις συζητήσεις που είχαν με τον Περέιρα, προκειμένου να «σπάσουν» την απόφαση απεργίας, τον περασμένο Ιανουάριο. Τελικά, ούτε αποχή έγινε ούτε Έλληνες ρέφερι μπήκαν σε ντέρμπι.

Με αφορμή τα παραπάνω, ο Περέιρα, σύμφωνα με πληροφορίες, πίεσε τις FIFA, UEFA για να ορίσει Ελληνες διαιτητές έστω και σε ένα ντέρμπι αρχικά του πρώτου γύρου της Superleague, μετά του δεύτερου. Όμως, οι υπερκείμενες αρχές απάντησαν αρνητικά, εμμένοντας στην άποψή τους ότι είναι χαμηλό το επίπεδό τους, απόδειξη ότι η UEFA δεν τους ορίζει στις διοργανώσεις της.

«Χρειάζονται περισσότερη εξειδίκευση», δήλωσε ο Χούμπελ για τους Ελληνες διαιτητές της δήθεν «εξυγίανσης». Δεν ήταν καρφί αλλά… καρφάρα, μια δήλωση που έγινε μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των Μαρινάκη, Μελισσανίδη, Σαββίδη και Αλαφούζου στην «Μεγάλη Βρετάνια», παράλληλα με την αναγγελία της απόφασης να σφυρίξουν ξένοι διαιτητές σε περισσότερα παιχνίδια. Επίσης, η Superleague υπέβαλε αίτημα για ορισμό ξένων διαιτητών και στο VAR των αγώνων των πλέι οφ, άσχετα να ο Περέιρα δεν το έκανε δεκτό.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι ο Περέιρα δεν θα επανέλθει. Ας πούμε, ενόψει τον πλέι οφ υπάρχει σενάριο ότι θα επικαλεστούν τον κορωνοϊό, θα πουν ότι δεν έρχονται ξένοι, για να βάλουν Ελληνες!

Διαβάστε επίσης