Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μασούρας: «Όλοι ονειρεύονται ό,τι κάνει ο Τσιμίκας»

Μασούρας: «Όλοι ονειρεύονται ό,τι κάνει ο Τσιμίκας»
Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020 - 13:01

Ένας ποδοσφαιριστής με ταλέντο και προοπτική, ο οποίος έκανε το… αγροτικό του, μακριά από το Ρέντη και τον Ολυμπιακό, ο Γιάννης Μασούρας, μίλησε στη NOVA για τους στόχους του, αλλά και για την έμπνευση που αντλεί από τον Κώστα Τσιμίκα.

Αναλυτικά μίλησε:

Για τη ζωή του ποδοσφαιριστή εν καιρώ πανδημίας: «Κατ’ αρχάς συνιστώ σε όλους υπομονή, και όλοι μαζί θα βγούμε δυνατοί. Σίγουρα είναι δύσκολο να σταματάς την προπόνηση, πιστεύω πως όλοι μας δεν έχουμε σταματήσει να κάνουμε ατομική προπόνηση, ένας μήνας είναι πολύ μεγάλο διάστημα, η αποχή κοστίζει. Μου λείπει το γήπεδο, οι συμπαίκτες μου, γενικά αυτό που βγαίναμε έξω χωρίς να δίνουμε αναφορά, τώρα πρέπει να στέλνουμε sms για το ο,τιδήποτε».

Για τις διακυμάνσεις που είχε τη σεζόν που πέρασε: «Η χρονιά δεν εκκίνησε καλά, είχα πρόβλημα στους κοιλιακούς, μετά την επέμβαση όλα πήγαν καλά, λόγω έλλειψης ρυθμού όμως είχε διαδοχικούς τραυματισμούς. Στον Πανιώνιο έκανα συμμετοχές, μετά πήγα στην ΑΕΛ, είχα τραυματισμό στον πρώτο αγώνα και μετά ήρθε η διακοπή για την πανδημία».

Για την προώθησή του στον Πανιώνιο ως εξτρέμ: «Πολύ μικρός έπαιζα μπροστά, ως δεξί μπακ παίζω καλύτερα, απλώς στον Πανιώνιο με βοηθούσε η ταχύτητα στα άκρα, είχαμε ατυχίες αν και κάναμε καλά ματς. Το ματς με τον Ολυμπιακό ήταν δύσκολο για εμένα, γιατί ανήκω στον Ολυμπιακό. Γενικά κάναμε καλά παιχνίδια, πάντα δίναμε το 100%, ήμασταν άτυχοι».

Για τη φετινή παρουσία του στην ΑΕΛ: «Τη στιγμή που πήγα στην ομάδα είχαμε την αίσθηση πως μπορούσαμε να πάμε πιο ψηλά, με τη Λαμία και με το Βόλο χάσαμε την ευκαιρία για να μπούμε στα playoffs, η διαφορά ήταν πολύ μικρή, δεν τα καταφέραμε».

Για την επιστροφή του στον Ολυμπιακό: «Το επιθυμώ όσο τίποτε άλλο, είναι διαφορετικό να παίζεις στον Ολυμπιακό, είναι ευλογία να παίζεις σε αυτή την ομάδα, είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα μακράν της δεύτερης, εξάλλου βρίσκεται και στο top-25 της Ευρώπης».

Για την ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού: «Στα αποδυτήρια είναι μια οικογένεια όλοι, η δουλειά του κυρίου Μαρτίνς βγαίνει, ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει την υπέρβαση και να προκριθεί στον επόμενο γύρο του Europa League, η ατμόσφαιρα σε κάθε ματς στο «Γ.Καραϊσκάκη» είναι φανταστική!».

Για το τι χρειάζεται για να πείσει τον Πέντρο Μαρτίνς να τον εμπιστευτεί: «Σίγουρα πρέπει να βελτιωθώ επιθετικά, όταν έχεις τον Ελαμπντελαουί και τον Τοροσίδη μπροστά είναι δύσκολο να πάρεις θέση. Μάλιστα ο Βασίλης ήθελε να γυρίσω στην ομάδα. Ο Ομάρ ειδικά τα τελευταία χρόνια είναι εξαιρετικός. Ο κύριος Μαρτίνς έχει έναν «πονοκέφαλο» έχοντας τους δύο αυτούς παίκτες να διεκδικούν θέση. Είναι καλό που δόθηκα δανεικός για πάρω παιχνίδια».

Για τον Κώστα Τσιμίκα: «Ο καθένας θα ονειρευόταν να κάνει την πορεία του Τσιμίκα. Το θέλω πολύ να βρεθώ στο δεξί άκρο της άμυνας του Ολυμπιακού. Ο Κώστας έκανε και πέρσι καλή σεζόν, φάνηκε εξ αρχής πως θα έκανε καλή σεζόν, συγχαρητήρια για την πορεία του, τη δικαιούται γιατί έχει δουλέψει πολύ σκληρά».

Για την επόμενη ημέρα: «Όλοι περιμένουμε να τελειώσει όλο αυτό με την πανδημία για να βρούμε τους ρυθμούς, είμαστε ένα μήνα εκτός και νιώθω σαν να έχει περάσει ένας χρόνος».

Για την πορεία του Ολυμπιακού: «Είναι δουλεμένη ομάδα με ξεχωριστούς παίκτες, ισάξιους. Ήταν η πιο δυνατή ομάδα από όλες, δίκαια είναι στο +14 από τον ΠΑΟΚ, αξίζει το πρωτάθλημα έπαιξε την καλύτερη μπάλα».

Για τον Πέντρο Μαρτίνς: «Εξαιρετικός προπονητής, φοβερός χαρακτήρας, έχει βρει τον τρόπο να δείξει πώς να γίνει αυτό που θέλει, αυτό φαίνεται και στον Ολυμπιακό».

Για το εξωτερικό και εάν υπήρχε πρόταση κατά το παρελθόν: «Το πρώτο που θέλω είναι να παίξω στον Ολυμπιακό και μετά όλα τα άλλα, θα ήθελα να παίξω στο εξωτερικό, να διευρύνω τους ορίζοντές μου. Όνειρό μου είναι να παίξω στην εθνική και μετά όλα τα άλλα».

Για το τι θα δανειζόταν αγωνιστικά από Ελαμπντελαουί και Τοροσίδη: «Από τον Ομάρ θα ήθελε να του μοιάσω στο αμυντικό κομμάτι και από τον Τοροσίδη να πάρω τη σέντρα του, είναι απίθανη, μπορεί να σε βγάλει Κι οι δύο τους, όπως κι ο Παπαδόπουλος κι άλλα παιδιά, ήταν όλοι πάνω από το κεφάλι μου να με βοηθήσουν, όταν υπήρχαν δυσκολίες με συμβούλευαν, όλα ήταν τέλεια».

Για την ΑΕΛ: «Στη Λάρισα ανδρώθηκα, το κλίμα το βρήκα όπως το άφησα, είμαι χαρούμενος γιατί πρόκειται για ιστορικό σύλλογο, αξίζει να βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία και πιστεύω πως θα βγει και στην Ευρώπη κάποια στιγμή».

Για τον Λεονάρντο Κούτρη: «Να του ευχηθώ γρήγορη ανάρρωση, ήταν όνειρό του να παίξει στο ισπανικό πρωτάθλημα, στο δεύτερο παιχνίδι τραυματίστηκε, εάν ο Τσιμίκας πάρει μεταγραφή τότε ο Κούτρης θα βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα».

Για τους μελλοντικούς στόχους: «Εννοείται πως θέλω να παίξω στην εθνική, θυμάμαι όταν με είχαν καλέσει στην U21, την ώρα που ακούστηκε ο εθνικός ύμνος ανατρίχιασα, ελπίζω να το ζήσω και με την εθνική Ανδρών. Τώρα με τον Τζον Φαντ Σχιπ που πιστεύει στην ανάπτυξη από πίσω, όλα τα μπακ μπορούν να αναδειχθούν».

Για τον Γιώργο Μασούρα: «Τον έζησα από κοντά την πρώτη χρονιά, έδειξε πως μπορεί να σταθεί, έχει βοηθήσει πάρα πολύ τον Ολυμπιακό ειδικά με τον τρόπο που αγωνίζεται ο κύριος Μαρτίνς».

Για τον Θανάση Ανδρούτσο: «Τον είχαν γνωρίσει στη μικρή εθνική ομάδα, με είχε βοηθήσει πολύ, είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, έχει θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού, πιστεύω θα τον βοηθήσει έτσι όπως αγωνίζεται ο κύριος Μαρτίνς».

Διαβάστε επίσης