Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη-Αυγενάκη για την επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου!

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη-Αυγενάκη για την επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου!
Σάββατο, 25 Απριλίου 2020 - 16:41
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Και αντίστροφα ο χρόνος μετρά... Ταυτόχρονα με τη σταδιακή άρση των μέτρων απαγόρευσης στους υπόλοιπους τομείς (δημόσιο, εκπαίδευση, χώροι αναψυχής) ξεκινά και η σταδιακή άρση των μέτρων απαγόρευσης και στο ποδόσφαιρο. Έτσι προπονήσεις αναμένονται από 10-15/05, πλέι οφ και πλέι άουτ της Λίγκας στις 06-07/06.

Για το σκοπό αυτό στο Υφυπουργείο Αθλητισμού θα συσταθεί υγειονομική επιτροπή, η οποία θα επιβάλλει πρωτόκολλο υγείας σε όλες τις δραστηριότητες αλλά και το πλάνο της... επανεκκίνησης. Αυτό θα γίνει, μετά από συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας.

Το πρώτο βήμα, άμεσα, θα είναι το σταδιακό άνοιγμα των χώρων εξωτερικής άθλησης, μόνο για ατομική προπόνηση. Είναι σημαντικό ότι έγινε δεκτή η εισήγηση του Αυγενάκη και εξασφαλίστηκε η στήριξη του Πρωθυπουργού στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Περισσότερα για όλα αυτά θα γίνουν γνωστά στο διάγγελμα Μητσοτάκη την επόμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά το δελτίου Τύπου:

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης με την ηγεσία του υφυπουργείου Αθλητισμού, με αντικείμενο το σχεδιασμό των βημάτων για την επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε και η στήριξη του κινήματος του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Στο πλαίσιο αυτό, στο πρώτο κύμα άρσης των σημερινών περιορισμών που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, θα περιλαμβάνεται και η δυνατότητα της ατομικής άθλησης και προπόνησης σε εξωτερικούς χώρους.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς.

Διαβάστε επίσης

Πάλι έγιναν ρεζίλι...

Πάλι έγιναν ρεζίλι...

Τρία χρόνια προσπαθούν να βλάψουν τον Ολυμπιακό για μια υπόθεση που έκριναν η UEFA και το CAS...