Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΠΑΟΚ: -7 ελέω κυβέρνησης, αιώνια «υποβιβασμένος» για τον κόσμο

ΠΑΟΚ: -7 ελέω κυβέρνησης, αιώνια «υποβιβασμένος» για τον κόσμο
Κυριακή, 26 Απριλίου 2020 - 10:53

Οι πρακτικές της διοίκησης του ΠΑΟΚ, είτε με συμβουλές του Ιβάν Σαββίδη, είτε δίχως αυτές, έφεραν την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην πιο δεινή θέση της ιστορίας της… Την έφεραν πρόσωπο με πρόσωπο με τον υποβιβασμό, με την πτώση στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία και με την «κηλίδα» της ομάδας, η οποία σώθηκε χάρη στην παρέμβαση της κυβέρνησης, η οποία ψήφισε τροπολογία στη Βουλή, ειδικά για χάρη του ΠΑΟΚ, ώστε να μείνει στη Super League και να μη δεχθεί την ποινή του υποβιβασμού.

Μπροστά στην επιβεβαιωμένη πολυιδιοκτησία, η οποία αποδείχθηκε και… «τιμωρήθηκε» (αν μπορεί κανείς να πει «τιμωρία» το -7), όλο το φίλαθλο κοινό της Ελλάδας γνωρίζει, πλέον, ότι ο ΠΑΟΚ πήρε ένα πρωτάθλημα, το τρίτο στην ιστορία του, με 5 βαθμούς διαφορά από τον Ολυμπιακό. Το πήρε κερδίζοντας δύο φορές την Ξάνθη και παίρνοντας 6 βαθμούς από τους μεταξύ τους αγώνες. Μία ομάδα για την οποία αποδείχθηκε ότι είναι «παράρτημα» του ΠΑΟΚ (κατά τον… γλαφυρό όρο που χρησιμοποιείται στην μπάλα). Ή για να το πούμε πιο απλά (και κομψά), για μία ομάδα, για την οποία αποδείχθηκε ότι η σχέση της με τον ΠΑΟΚ είναι σχέση πολυιδιοκτησίας. Την ίδια ώρα, αυτή η ομάδα, για την οποία αποδείχθηκε ότι έχει… κοινή ιδιοκτησία, με τον ΠΑΟΚ, έκοψε βαθμούς από τον Ολυμπιακό, στα Πηγάδια, με το 1-1.

Όλα αυτά μπορεί να σημαίνουν πολλά και μπορεί να μη σημαίνουν και τίποτα. Εμείς εδώ δεν είμαστε για να πούμε ότι η Ξάνθη έκατσε και έχασε δύο φορές από τον ΠΑΟΚ και ότι παράλληλα έδωσε τα πάντα για να κόψει βαθμούς από τον Ολυμπιακό. Όχι. Την υπόθεση πολυιδιοκτησίας έκριναν τα αρμόδια όργανα, βρήκαν ένοχο τον ΠΑΟΚ και επέβαλαν ποινές. Έστω και αυτό το… χάδι. Το τι συνέβη με το πρωτάθλημα του 2018-19 θα κριθεί επίσης εκεί που πρέπει, με τον Ολυμπιακό να κυνηγάει το θέμα αρμοδίως και όχι με… καταδίκες και... απόδοση δικαιοσύνης μέσω... του Τύπου.

Όπως και να ‘χει, βέβαια, η ουσία δεν αλλάζει. Ο ΠΑΟΚ κρίθηκε ένοχος στα δικαστήρια. Το μεγαλύτερο σκάνδαλο του ελληνικού ποδοσφαίρου, μία επιβεβαιωμένη και αποδεδειγμένη υπόθεση πολυιδιοκτησίας, στη Super League, το συντάραξε συθέμελα. Και ο Ολυμπιακός δεν χρειάστηκε να κάνει… τηλεκαταδίκες και… απόδοση δικαιοσύνης στα ΜΜΕ. Το έκανε η δικαιοσύνη, από μόνη της! Ως όφειλε. Απέδωσε δικαιοσύνη. Και η ιστορία έγραψε. Έγραψε κάτι που δεν… ξεγράφει, όποια προσπάθεια αποπροσανατολισμού και αν είναι σε… εξέλιξη: Ο ΠΑΟΚ, με τις πρακτικές τη διοίκησής του, ήρθε αντιμέτωπος με τον υποβιβασμό, για αποδεδειγμένη πολυιδιοκτησία και σώθηκε από αυτόν, χάρη στην παρέμβαση της κυβέρνησης, η οποία τον κράτησε στη Super League… Αυτή η κηλίδα θα μένει για πάντα, στο μυαλό των φιλάθλων, επάνω στη φανέλα του ΠΑΟΚ…

Διαβάστε επίσης