Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι ντροπές τους είναι πολλές...

Οι ντροπές τους είναι πολλές...
Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020 - 22:32
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Εξυγίανση» σημαίνει προκλήσεις, σημαίνει πως από τότε που το ελληνικό ποδόσφαιρο παραδόθηκε σε αυτή την κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο. Σημαίνει πως όσα γίνονταν «έβγαζαν» μάτια και άφηναν άφωνη την Ελλάδα και τον κόσμο, όπως το «ντου» με το όπλο από τον Ιβάν Σαββίδη. Δεν είναι μόνο η πολυϊδιοκτησία που καταγράφεται και με τελεσίδικη απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ. Τέτοια αηδία δεν έχει προηγούμενο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είχαν το κράτος μαζί τους, ειδικότερα οι Κοντονής, Βασιλειάδης δεν άφησαν τίποτα όρθιο. Αν δεν υπήρχε το κράτος, δεν θα υπήρχε ούτε «εξυγίανση», καθώς τα αίσχη είναι πολλά.

-Οι αναβολές του τελικού και ο ορισμός του Σιδηρόπουλου: Αναφερόμαστε στον τελικό Κυπέλλου Ολυμπιακού-ΑΕΚ του 2016, όπου ο Κοντονής τον ανέβαλε και όρισε διαιτητές τον Σιδηρόπουλο και τους βοηθούς τους. Μάλιστα, η επιλογή του δήθεν κορυφαίου αναφερόταν και στο Δελτίο Τύπου, μετά τη συνάντηση του Κοντονή με τον Γκιρτζίκη.

-«Ο δικός μας Γραμμένος»: Πρόκειται για δήλωση, η οποία έγινε τον Μάρτιο του 2017, ανήκει στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη. Για δήλωση που δείχνει όσα ακολούθησαν. Αναφερόμαστε στην έλλειψη ισονομίας της διοίκησης της ΕΠΟ.

-Ο τελικός του Πανθεσσαλικού: Δύσκολα θα ξεχαστούν τα επεισόδια, ειδικά οι μάχες στην αερογέφυρα και τα μαχαιρώματα, πριν από την έναρξη του τελικού Κυπέλλου, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στις 6 Μαΐου 2017.

-Το «ντου» με το όπλο: Στις 11 Μαρτίου 2018 όλος ο κόσμος έμεινε άφωνος, με την εισβολή του Σαββίδη με το όπλο στη ζώνη, στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας που είχε ως αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του αγώνα που μετά το σκάνδαλο της πολυϊδιοκτησίας, προκάλεσε επίσης μεγάλο σοκ. Κι όμως, ο ΠΑΟΚ είχε την απαίτηση να μην τιμωρηθεί ούτε για αυτό; Πότε θα καταλάβουν ότι ο Σαββίδης τους δημιούργησε τα προβλήματα;

-Ο Κοντονής δεν ανέβαλε μόνο τον τελικό Κυπέλλου, μεταξύ Ολυμπιακού-ΑΕΚ το 2016, ανέβαλε μέχρι και αγωνιστικές του πρωταθλήματος, μέχρι και πρεμιέρα της Λίγκας, υποκαθιστώντας τις αρμόδιες ποδοσφαιρικές αρχές. Πρόκειται για... αποθέωση των ωμών παρεμβάσεων. Δεν κρατούσαν ούτε τα προσχήματα...

-Με την εμφάνιση της... εξυγίανσης, προ πενταετίας, άρχισε και ο... χορός των καταγγελιών για παρεμβάσεις σε εκλογές ποδοσφαιρικών ενώσεων. Πολλές οι καταγγελίες για βία, πιέσεις και ολόκληρο... περιβόλι, με μπράβους, για να αλλοιώσουν τη βούληση των ερασιτεχνικών σωματείων.

- Η σκευωρία του Πλατανιά: Η ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε καταγγείλει από την αρχή στους Σιμιτζόγλου, Βασιλειάδη τη σκευωρία που επιχειρούσαν σε βάρος του για να πάρει ο ΠΑΟΚ στα χαρτιά το πρωτάθλημα του 2017, και μάλιστα ένα μήνα μετά τον αγώνα με τον Πλατανιά, με σκοπό να τιμωρηθεί άδικα ο σύλλογος. Επίσης, το ίδιο προσπάθησαν να κάνουν την ίδια χρονιά και με τους Βρακά, Λασκαράκη, που τώρα είναι στο συμβούλιο της ΕΠΟ, και τότε ήταν παρατηρητές Κυπέλλου στους αγώνες με την ΑΕΚ.

Χώρια που για το... καλό του ΠΑΟΚ έβγαιναν δικαστικές αποφάσεις μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα, όπως στην έφεσή του στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

-ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ήταν σύμμαχοι, όμως τα έσπασαν και ο ένας αμφισβητεί τους τίτλους του άλλου.

Διαβάστε επίσης