Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι ομάδες θέλουν σέντρα, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός ήθελαν λουκέτο!

Οι ομάδες θέλουν σέντρα, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός ήθελαν λουκέτο!
Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 - 16:13
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για να επιστρέψει στη ζωή μας το ποδόσφαιρο. Με ψήφους 10-4 το ΔΣ της Λίγκας, που γίνεται με τηλεδιάσκεψη, «δείχνουν» σέντρα. Αντίθετα, αντέδρασε ο Αλαφούζος που ήθελε οριστική διακοπή και τον ακολούθησε ο ΠΑΟΚ. Κατά τα άλλα ο Μάκης Γκαγκάτσης μιλούσε για ΠΟΚ, όταν είχε χάσει τις εκλογές στη Λίγκα!

Υπέρ της επανέναρξης ψήφισαν Ολυμπιακός, AEK Άρης, ΑΕΛ, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Ξάνθη, ΟΦΗ, Λαμία και Βόλος. Κατά της επανεκκίνησης ψήφισαν οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος και Παναιτωλικός.

«Είναι εντολή της κυβέρνησης ότι μπορεί να ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα. Όπου έχει διακοπεί το πρωτάθλημα, διεκόπη με εντολή του πρωθυπουργού», τόνισε ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Τάκης Αγραφιώτης στις... ενστάσεις του Αλαφούζου ότι το πρωτάθλημα έχει διακοπεί οριστικά σε Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο.

Ο Μάκης Γκαγκάτσης είχε τάχα αντιρρήσεις ότι δεν επιτρέπονται οι ομαδικές προπονήσεις που όμως θα επιτραπούν το διάστημα 10-15 Μαϊου. Επίσης, είπε ότι «είναι παράδοξο πως η Κυβέρνηση δεν διακόπτει το πρωτάθλημα», ενώ πριν το ΔΣ ο ΠΑΟΚ διέδιδε ότι είναι υπέρ της ανακοίνωσης. Χώρια που δεν θέλει αυτοδιοίκητο στο ποδόσφαιρο!

Από την πλευρά του ο Αλέξης Κούγιας είπε: «Ασφαλώς και πρέπει να φροντίσουμε για την υγεία των ποδοσφαιριστών και όλων. Πρέπει σήμερα να βγει ένα μήνυμα ότι αποφασίσαμε να συνεχίσουμε. Προτείνω να συγκεράσουμε και την άποψή του κ. Αλαφούζου και τη δική μου άποψη να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Να ξεκινήσουμε ατομικές προπονήσεις. Αν δεν επιτραπούν οι ομαδικές προπονήσεις, τότε να διακόψουμε. Ας συντηρήσουμε την ελπίδα».

Επίσης, ξεχνούν ότι η UEFA θέλει να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα.

Αφού ο Αλαφούζος είδε ότι το... κλίμα δεν τον σήκωνε τελικά το γύρισε. Όπως ανέφερε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟ οι αθλητικές εγκαταστάσεις για ομαδικές προπονήσεις θα ανοίξουν στις 20 Μαΐου. «Η οικονομική κατάσταση της Nova είναι αδιέξοδη. Είναι στα πρόθυρα πτώχευσης. Ναι στο πρωτάθλημα αν η κυβέρνηση διασφαλίσει τις ομαδικές προπονήσεις», πρόσθεσε.

Η Λίγκα αποφάσισε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, χωρίς να καθορίσει ημερομηνίες. Για αυτές θα ανοίξει... γραμμή με το Υφυπουργείο Αθλητισμού, ενώ τον τελικό λόγο θα τον έχει η Κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης