Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η λάσπη (θα) είναι όλη δική τους...

Η λάσπη (θα) είναι όλη δική τους...
Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 - 20:19
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Θα το αναφέρουμε όσο πιο απλά γίνεται: Ο Ολυμπιακός δεν έχει κίνδυνο με αυτή την ανύπαρκτη υπόθεση του αγώνα με τον Ατρόμητο που την έβγαλαν από τις... αράχνες. Αυτά που ισχυρίζονται είναι εκτός τόπου και χρόνου, έχουν ξεπεραστεί από τις εξελίξεις. Θα το επαναλάβουμε ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει πρόβλημα, για αυτό και θα επιστραφεί η λάσπη για όσους προσπαθούν να δημιουργήσουν μαγική εικόνα. Πρόβλημα έχει ο ΠΑΟΚ που έχει καταδικαστεί, τελεσίδικα, για πολυϊδιοκτησία.

Οσον αφορά στον Ολυμπιακό υπάρχει διπλή ασπίδα με δεδικασμένα. Το πρώτο είναι ότι η UEFA και το CAS απέρριψαν την προσφυγή του Παναθηναϊκού εναντίον των «ερυθρόλευκων» που έπαιξαν κανονικά στο Champions League. Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Λωζάνης πάρθηκε τον Αύγουστο του 2015 και ο Παναθηναϊκός είχε προσκομίσει το βούλευμα του Ανδρεάδη για την τελευταία ποδοσφαιρική υπόθεση, το οποίο ήταν πιο βαρύ, καθώς μετά αφαιρέθηκαν αδικήματα.

Το δεύτερο δεδικασμένο είναι ότι η UEFA δεν απέβαλε τον Αστέρα Τρίπολης, παρά την πρωτόδικη καταδίκη των Μπάκου, Μποροβήλου, οι οποίοι αθωώθηκαν, μετά από έφεση. Η πρωτόδικη απόφαση πάρθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2018 και κρίθηκαν ένοχοι σε πρώτο βαθμό για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στους αγώνες: Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης, Καβάλα-Αστερας Τρίπολης, Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου.

Όμως, επειδή για το CAS και την UEFA «μετρούν» οι τελεσίδικες αποφάσεις, ο Αστέρας Τρίπολης έπαιξε στο Europa League, όταν αντιμετώπισε τη Χιμπερνιαν για τον β’ προκριματικό γύρο και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Δυο μέτρα και δυο σταθμά

Η Επιτροπή Δεοντολογίας με την παρούσα σύνθεση εξελέγη από τη ΓΣ της ΕΠΟ τον Αύγουστο του 2018, όμως δεν ασχολήθηκαν με τους Μπάκο, Μποροβήλο παρότι κρίθηκαν ένοχοι για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος. Αυτό δείχνει τα δυο μέτρα και δυο σταθμά, επειδή στην περίπτωση του Ολυμπιακού έχουμε παρέμβαση, αν και δεν έχει βγει ούτε πρωτόδικη απόφαση και παράλληλα η δίκη, για τη συγκεκριμένη υπόθεση, βρίσκεται σε εξέλιξη στο Εφετείο. Αρα, είναι δυο είναι η λόγοι που δεν έπρεπε να βγει... εισήγηση.

Διαβάστε επίσης