Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κοινή αποδοχή και... χειρουργεία

Κοινή αποδοχή και... χειρουργεία
Παρασκευή, 1 Μαΐου 2020 - 20:47
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μπορεί κάποια πράγματα στο ποδόσφαιρο να είναι περασμένα, όμως δεν πρέπει να είναι ξεχασμένα. Αυτά που έχουν σχέση με την ΕΠΟ έχουν να κάνουν με την έλλειψη ισονομίας και με την άλωσή της, από συγκεκριμένα συμφέροντα. Η τωρινή διοίκησή της έδειχνε ότι ενδιαφέρεται για το... καλό του ΠΑΟΚ και παράλληλα κατηγορείται ότι απουσιάζει όλα τα προβλήματα του ποδοσφαίρου.

Οσον αφορά στην διαιτησία, εκεί και αν είδαμε «χειρουργεία» και «σφαγές», όπως αποκαλούν οι φίλαθλοι τα κραυγαλέα λάθη. Η συντριπτική πλειοψηφία των ρέφερι φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων, έκανε λάθη που δεν ξεχνιούνται, ακόμη και με το VAR. Οι φίλαθλοι θεωρούν ότι η διαιτησία είναι η χειρότερη των τελευταίων ετών και ότι οι περισσότεροι ρέφερι του πίνακα δεν είναι ούτε για τα τοπικά πρωταθλήματα.

Το σύστημα δεν το βάζει κάτω. Θέλουν λύσεις κοινής αποδοχής, χωρίς ριζικές αλλαγές για να συνεχιστούν τα... χειρουργεία! Συνεπώς, βγαίνει το συμπέρασμα ότι το σύστημα προσπαθεί να... τορπιλίσει το νέο ξεκίνημα που δεν είναι δυνατόν να στηριχθεί σε... παλιά υλικά τόσο στην ΕΠΟ όσο και στη διαιτησία.

Το σύστημα επιχειρεί να εκθέσει μέχρι και την UEFA, η οποία θέλει δομικές αλλαγές στην ΕΠΟ, σε συνδυασμό με διοίκηση κοινής αποδοχής αλλά με παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν το ποδόσφαιρο και να το... ξεκολλήσουν από την ανυποληψία. Το σύστημα επιχειρεί να εκθέσει την UEFA και στην διαιτησία, η οποία παραδέχθηκε την αποτυχία και θα προτείνει ΚΕΔ κοινής αποδοχής. Αυτό σημαίνει ότι ο Μάριν δεν θα είναι στη λίστα, όπως ονειρεύονται κάποιοι, αλλά και παραδοχή ότι πρέπει να φύγουν διαιτητές. Απέτυχαν Περέιρα, Μάριν, απέτυχαν και οι ρέφερι.

Διαβάστε επίσης