ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Το αφήγημα της ωραίας ατμόσφαιρας που... δούλευε η ΚΕΔ

Το αφήγημα της ωραίας ατμόσφαιρας που... δούλευε η ΚΕΔ
Σάββατο, 2 Μαΐου 2020 - 20:23
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η διαιτησία πήγαινε καλά; Αυτό το έβλεπαν μόνο οι αρμόδιοι, δηλαδή οι Περέιρα, Μάριν και η... κομπανία τους, οι οποίοι... κοίμιζαν την UEFA και την FIFA, με... ασπίδα τις βαθμολογίες των παρατηρητών, οι οποίες αποτελούσαν «μαγική εικόνα», απόδειξη ότι οι διαιτητές ορίζονταν, άσχετα αν έκαναν λάθη.

Από τις εκθέσεις των παρατηρητών έβγαινε το συμπέρασμα ότι τάχα η διαιτησία πήγαινε καλά, ενώ ήταν στο... κάδρο από την πρώτη αγωνιστική της κάθε σεζόν και οι ρέφερι με τους βοηθούς τα έκαναν... μαντάρα, τουλάχιστον στα μισά παιχνίδια της κάθε αγωνιστικής. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να μην στραβώσει η... εξυγίανση, με αποτέλεσμα να έχουμε το αφήγημα με τον τίτλο «μια ωραία ατμόσφαιρα».

Ο Περέιρα ήρθε επειδή ο Τριτσώνης και ο Κουκουλάκης τα έχουν κάνει... μπάχαλο, ο Μάριν για να ...προσέχει τον Περέιρα και ο Λίντμπεργκ τους Περέιρα, Μάριν! Και η... εξυγίανση, μαζί με τις διαιτητικές προκλήσεις και το 100-0 υπέρ του ΠΑΟΚ και το 100-0 κατά του Ολυμπιακού, συνεχίζονταν καθώς τίποτα δεν άλλαζε.

Για να αποδείξουμε τη «μαγική εικόνα» έχουμε επίσημα στοιχεία. Κατ’ αρχήν σε σεμινάριο του προπερσινού καλοκαιριού τους είπαν ότι είχαν πάει καλά στο 80-85 % των αγώνων, εξεπλάγησαν μέχρι και οι ίδιοι οι ρέφερι.

Επίσης, σύμφωνα με τον απολογισμό της ΚΕΔ προς την ΕΠΟ, ο οποίοι κοινοποιούνταν και σε FIFA, UEFA, την σεζόν 2018-19, οι 102 διαιτησίες πήραν βαθμό 8,4, οι 45 βαθμό 8,3, οι 23 πήραν 8,5 και οι 2 βαθμό 8,6, ενώ βαθμό 8,1 που είναι το όριο μη τιμωρίας πήραν δυο διαιτησίες. Βαθμό κάτω από τη... βάση πήραν μόνο 44 διαιτησίες, όμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν ήταν διαιτησίες αγώνων πρώτης... γραμμής.

Διαβάστε επίσης