Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αποκλεισμένος ο Γραμμένος...

Αποκλεισμένος ο Γραμμένος...
Κυριακή, 10 Μαΐου 2020 - 21:17
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Επίσημα, δεν μπορούν να το πουν, όμως κάποια θέματα δεν κρύβονται. Όταν ο Γεραπετρίτης πήγε στη Νιόν για να καλέσει τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν για συνάντηση με τον Μητσοτάκη, ο Γραμμένος ακολούθησε... καταϊδρωμένος μπροστά στον κίνδυνο μην ερχόταν ο Τσέφεριν και δεν τον έβλεπε. Τελικά, συναντήθηκαν μια μέρα πριν την 25η Φεβρουαρίου που ο πρόεδρος της UEFA πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου, φυσικά χωρίς τον Γραμμένο!

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. FIFA και UEFA έκαναν συναντήσεις με κρατικούς φορείς, χωρίς την παρουσία Γραμμένου: 1) Τον Αύγουστο ο Τσέφεριν γνώρισε τον Αυγενάκη στην Κωνσταντινούπολη και ο Γραμμένος ήταν στην Ελλάδα, 2) Ο Γραμμένος δεν πήγαινε πουθενά χωρίς τον Φούσεκ, μέχρι που «πάγωσε» ο Τσέχος, «πάγωσε» και ο Γραμμένος, 3) Τελευταίο ...πάθημα ότι δεν πήρε παράταση ενός μήνα, την οποία θεωρούσε δεδομένη, και οι εκλογές της ΕΠΟ θα γίνουν τον Ιούλιο.

Ούτε αυτό λένε επίσημα, όμως φαίνεται να ισχύει, δεν λένε ότι FIFA, UEFA ρίχνουν ευθύνες στον πρόεδρό της και στην ΕΠΟ για την κατάντια του ποδοσφαίρου, για τις πολλές εντάσεις, για την απραξία στις καταγγελίες για παρασκήνιο, για έλλειψη ισονομίας. Όμως, το πιο σημαντικό είναι ότι θεωρούν πως δεν πέρασε τις μεταρρυθμίσεις που ζητούσαν, ώστε να γίνουν βήματα προς τα εμπρός και όχι η κατάσταση να μοιάζει με βάλτο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται από πλευράς... οσμών.

Αρχικά, ο Γραμμένος έβαζε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Ας μην ξεχνάμε ότι στους πρώτους 6-7 μήνες της θητείας του, παραδέχονταν ότι δεν είχε ενημερωθεί! Όμως, αυτό σήμαινε ανοχή στην «εξυγίανση»! Μετά, τα... εξυγιαντικά ΜΜΕ έγραφαν ότι ήθελε να φύγει και τον.., μετέπεισαν η FIFA και η UEFA.

Διαβάστε επίσης

Ο Σουντανί επιστρέφει! (photo)

Ο Σουντανί επιστρέφει! (photo)

Ο Αλγερινός άσος του Ολυμπιακού, μετά την καραντίνα στην Κροατία, μπήκε στο αεροπλάνο με προορισμό την Αθήνα...