Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Κλαίνε» τη μοίρα τους

«Κλαίνε» τη μοίρα τους
Σάββατο, 16 Μαΐου 2020 - 09:04
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Σα να μην έφτανε που δεν τους υπολογίζει κανείς, σα να μην έφτανε που έρχονται όλο και περισσότεροι ξένοι διαιτητές, σα να μην έφτανε που κάνουν «εξυγίανση», οι διαιτητές κινδυνεύουν με «ψαλίδι» των αμοιβών τους. Στη διαιτητική πιάτσα το θεωρούν δεδομένο και δεν μπορούν να αντιδράσουν επειδή το άτυπο συνδικαλιστικό τους όργανο έχει ξεφτιλιστεί και κανείς δεν μπαίνει μπροστά. Ούτε καν κάποιοι διεθνείς που έκαναν... λεζάντα.

Το άτυπο συνδικαλιστικό όργανο ξεφτιλίστηκε από αυτούς που έκαναν πολιτική για να σωθούν και να μείνουν στον πίνακα, προκειμένου να μη γίνει η απεργία του περασμένου Ιανουαρίου, το άτυπο συνδικαλιστικό του όργανο έχει ξεφτιλιστεί επειδή διέρρευσαν ποιοι ψήφισαν υπέρ ή κατά της απεργίας! Επίσης, έχουν ξεφτιλιστεί άπαντες, επειδή η ΕΠΟ τους χρωστά τις τελευταίες αγωνιστικές, όμως οι ρέφερι είναι καλά παιδιά και δεν φωνάζουν. Ούτε μπαίνουν ασπίδα στους συναδέλφους τους της δεύτερης κατηγορίας που έχουν πληρωθεί μόνο τις πρώτες αγωνιστικές. Γιατί η ΕΠΟ δεν του δίνει χρήματα που οι ομάδες έχουν πληρώσει;

Ετσι οι διαιτητές «κλαίνε» τη μοίρα τους. Δεν μπορούν να αντιδράσουν στο αναμενόμενο... ψαλίδι, σύμφωνα και με τους ίδιους. Ξεφτίλισαν το δικαίωμα της απεργίας επειδή ήθελαν να είναι διαιτητές-μάλαμα!

Οι μικτές αμοιβές είναι οι εξής:

SUPER LEAGUE 1:

Διαιτητής: 2.000 €, Βοηθοί 1.000 €, 4ος: 500 €. Παρατηρητής Διαιτησίας: 500 € VAR: 1.000 €, AVAR: 500 €.

Δηλαδή, οι ομάδες πληρώνουν 6.500 ευρώ για κάθε ματς συν τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής.

Διαβάστε επίσης