Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αναζητούνται οι ρόλοι που είχαν

Αναζητούνται οι ρόλοι που είχαν
Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020 - 00:22
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μόνο... φανφάρες ακούγαμε και διαβάζαμε για τον ρόλο που είχαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο οι Χούμπελ και Φούσεκ. Από ουσία δεν υπήρχε κάτι, καθώς η ΕΠΟ ήταν εγκλωβισμένη στη... δαγκάνα των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Οι δυο ξένοι παράγοντες ήρθαν με... πομπώδεις τίτλους, εισηγούνταν διοικούσα επιτροπή στην ΕΠΟ και μεγαλύτερο έλεγχο, όμως όλα πήγαιναν στα σκουπίδια.

Ο Χούμπελ ήρθε σαν πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA και έμεινε ως «ανεξάρτητος σύμβουλος της ΕΠΟ για θέματα διακυβέρνησης, και ενόψει της διαδικασίας των εκλογών του 2020». Μετά... έκοψαν και αυτόν τον τίτλο και ο Αυστριακός αναφέρεται με την ιδιότητα «του εντεταλμένου εκπροσώπου των FIFA/UEFA».

Ο Φούσεκ ήρθε σαν «ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των FIFA/UEFA», ασχολούνταν με θέματα διαιτησίας, αν και δεν ανακοινώθηκε ότι είχε τέτοιο ρόλο, μετά έγινε σούπερ... εξυγιαντής και μετά τον... έκοψαν οι ξένοι, χωρίς να φύγει από την Αθήνα! Όμως, επίσημα, ποτέ δεν μάθαμε το γιατί.

Στην αρχή οι υπερκείμενες αρχές, ειδικά για την Επιτροπή Παρακολούθησης του Χούμπελ είχαν διαβεβαιώσει ότι θα μπορούσε να παρεμβαίνει ειδικά σε θέματα τήρησης κανονισμών, ώστε να υπάρχει ισονομία.

Είχαν υποσχεθεί και μεταρρυθμίσεις. Όμως, είδαμε μόνο πισωγυρίσματα. Δεν θα ήταν κακό, ο Χούμπελ να έκανε έναν απολογισμό. Να μας έλεγε τι έγραφε στις εκθέσεις του προς τις FIFA, UEFA, τι έγινε και τι δεν έγινε.

Διαβάστε επίσης

Ο άνθρωπος πίσω από τις κάμερες…

Ο άνθρωπος πίσω από τις κάμερες…

Ο Ερνάνι Γκόμες είναι ο διατροφολόγος του Ολυμπιακού. Ο άνθρωπος πίσω από τις κάμερες. Εκείνος που φροντίζει καθημερινά τους παίκτες του Θρύλου.