Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Είπε ποτέ «διακόψτε το και δώστε μου πρωτάθλημα;»

Είπε ποτέ «διακόψτε το και δώστε μου πρωτάθλημα;»
Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020 - 17:00

Δεν μπορεί κανένας να παίξει με τη νοημοσύνη μας. Σε καμία των περιπτώσεων. Γνωρίζουμε πολύ καλά την πραγματικότητα και όσο και αν προσπαθήσει κανείς να τη διαστρεβλώσει αυτή, δεν πρόκειται να το επιτύχει.

Η πραγματικότητα αυτή, λοιπόν, είναι μία: Ότι ο Ολυμπιακός δεν είπε ΠΟΤΕ «δώστε μου το πρωτάθλημα στα χαρτιά», ζητώντας διακοπή της σεζόν. Αντιθέτως, αυτό το οποίο έλεγαν από την αρχή οι άνθρωποι του Συλλόγου, ήταν «να παίξουμε! Να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια, για να παίξουμε!». Αυτό ήταν το μότο του Ολυμπιακού, από την πρώτη ημέρα του τεράστιου προβλήματος, με την πανδημία στη χώρα.

Ο Ολυμπιακός ποτέ δεν κυνήγησε διακοπή και ποτέ δεν ζήτησε να κυριαρχήσει η… απραξία. Τα παραδείγματα, ανά την Ευρώπη, πολλά. Αρκετά πρωταθλήματα, με σημαντική διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο και τον τρίτο, διακόπηκαν οριστικά και το πρωτάθλημα απονεμήθηκε σε αυτές τις ομάδες.

Ο Ολυμπιακός δεν ζήτησε ποτέ να γίνει τέτοιο πράγμα! Το μόνο που είπε, κάποια στιγμή, ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης, είναι ότι εάν το πρωτάθλημα διακοπτόταν οριστικά, εάν, τότε θα ήταν δίκαιο ο πρωτοπόρος και με διαφορά Ολυμπιακός, να το κατακτήσει και τυπικά και να μην μπει «παύλα». Πήγε, δηλαδή, ενάντια στη… γελοιότητα της παύλας και τίποτα παραπάνω.

Ο Ολυμπιακός αγαπά και προάγει το ποδόφαιρο. Δεν ήθελε ποτέ παύλες και τελείες και διακοπές και να… γλιτώσει κάνα φράγκο. Ήθελε πάντα να βρεθεί τρόπος να κερδίσει το ποδόσφαιρο. Και να επιστρέψει, έστω και μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες, μόνο, η μπάλα που αγαπάμε, στον κόσμο. Ήθελε, δηλαδή, το ποδόσφαιρο να κερδίσει! Και κέρδισε!

Διαβάστε επίσης

Θρύλος εναντίον... Θρύλου!

Θρύλος εναντίον... Θρύλου!

Μύρισε, για τα καλά, ποδόσφαιρο στο Ρέντη, με τα οικογενειακά διπλά να μπαίνουν ξανά στη ζωή των «ερυθρολεύκων»...