Ντουντούκα
Άντε να αρχίσει ξανά η μπαλίτσα να δούμε Θρύλο...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Το μνημόνιο έρχεται, η διαιτησία φεύγει...

Το μνημόνιο έρχεται, η διαιτησία φεύγει...
Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020 - 23:12
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μπορεί το μνημόνιο, ή αν προτιμάτε η ολιστική μελέτη που θα αποστείλουν η FIFA και η UEFA στην Κυβέρνηση, πιο συγκεκριμένα στον Πρωθυπουργό, να καθυστερήσει μερικές μέρες (μέσα Ιουνίου αντί για τέλος Μαΐου), όμως οι τομές στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι δεδομένες. Μια από τις πιο βασικές θα είναι απεμπλοκή διαιτησίας από την ΕΠΟ, όπως έχει δηλώσει και ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, αλλά και την αλλαγή του εκλογή συστήματος της ΕΠΟ και επιβεβαιώνεται από όσα προηγήθηκαν. Αξίζει να ληφεθί υπόψη και ότι σύμφωνα με πληροφορίες, οι FIFA και UEFA είναι στην ίδια γραμμή με την Κυβέρνηση, για αυτά τα θέματα.

Για όσους ξέρουν να διαβάζουν, είναι ξεκάθαρα τα πράγματα στο συνυποσχετικό που υπέγραψε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και ο αντιπρόεδρος της FIFA, Κρεγκ Κλαρκ. «Η μελέτη θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες, προσαρμοσμένες προτάσεις, με βάση τις καλές διεθνείς πρακτικές» και για «το σύστημα διαιτησίας», αναφέρει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, το κείμενο της 25ης Φεβρουαρίου.

Άλλη μια απόδειξη αποτελούν και οι τίτλοι που έπαιξαν στα περισσότερα ΜΜΕ για την είδηση εκείνης της ημέρας: «ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ: Ελληνικό ποδόσφαιρο: Αυτό είναι το συνυποσχετικό κυβέρνησης-UEFA-FIFA για βία και διαιτησία».

Συμπέρασμα: Βλέπουμε ότι η διαιτησία είναι ...μέσα σε όλα. Αυτό σημαίνει ότι FIFA, UEFA θα αποστείλουν τον τρόπο της απεμπλοκής της ελληνικής διαιτησίας από την ΕΠΟ και η μελέτη αυτή θα γίνει νόμος του κράτους. Άρα, θα γίνει πραγματικότητα.

-Μέσα στις υποχρεώσεις των FIFA, UEFA, εκτός από την ΕΠΟ είναι να υποβάλλουν και προτάσεις για τομείς άλλους όπως : «Η δομή και η οργάνωση των διοικητικών οργάνων του Ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Η αδιαβλητότητα του παιχνιδιού (ώστε να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος του στησίματος αγώνων, της διαφθοράς και της χρήσης αναβολικών ουσιών). Η αποτελεσματική αντιμετώπιση δυσφημιστικών δηλώσεων και κάθε είδους βίας και διάκρισης στο Ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

-Το... κεφάλαιο που αφορά στη δομή και στην οργάνωση των διοικητικών οργάνων, αναφέρεται στην ΕΠΟ. Όμως, κάποιοι θέλουν να γίνουν εκλογές χωρίς να περάσουν οι αλλαγές που θα εισηγηθούν οι FIFA, UEFA και σύμφωνα με το συνυποσχετικό η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να τις περάσει, αν προτιμάτε δεσμεύτηκαν για αυτή οι Τσέφεριν, Κλαρκ.

Διαβάστε επίσης