Ντουντούκα
Ελλάς, Ευρώπη, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Η ΕΠΟ δεν γλιτώνει από το μνημόνιο...

Η ΕΠΟ δεν γλιτώνει από το μνημόνιο...
Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020 - 21:42
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μπορεί η ΕΠΟ να κάνει σα να μην υπάρχει μνημόνιο, μην υπολογίζοντας ότι πρέπει πρώτα να γίνουν δομικές αλλαγές εντός της ομοσπονδίας αλλά και στη διαιτησία, όμως δεν γλιτώνει από αυτό. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γραμμένος έκανε δηλώσεις για αυτό, ένα μήνα μετά και προσπάθησε να το υποβαθμίσεις.

Όμως, το μνημόνιο θα γίνει νόμος του κράτους, όπως υπέγραψαν στις 25 Φεβρουαρίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφερι και ο αντιπρόεδρος της FIFA, Κρεγκ Κλάρκ. Αρα, η ολιστική μελέτη που θα υποβάλλουν οι ξένες ομοσπονδίες είναι πολύ σοβαρό θέμα, άρα είναι λογικό οι εκλογές να... πάνε για το φθινόπωρο.

«Η μελέτη θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες, προσαρμοσμένες προτάσεις, με βάση τις καλές διεθνείς πρακτικές, στις οποίες θα συγκαταλέγονται ενδεικτικά: Η δομή και η οργάνωση των διοικητικών οργάνων του Ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Και για όσους δεν πίστευαν το συνυποσχετικό έχει ολόκληρη επικεφαλίδα με τίτλο «οι προτάσεις στην ΕΠΟ», όπου αναφέρονται τα εξής:

«Οι UEFA / FIFA θα καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να διασφαλίσουν ότι οι προτάσεις αυτές θα τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δια των θεσμικών μέσων της τελευταίας. Οι UEFA / FIFA θα αξιοποιήσουν το καταρτισμένο προσωπικό τους, ή κάθε άλλο ανεξάρτητο ειδήμονα που κρίνεται απαραίτητος ώστε να ανταποκριθούν στα εν λόγω καθήκοντα. Η κυβέρνηση από πλευράς της αναλαμβάνει τη δέσμευση να ενσωματώσει, στο πλαίσιο της πολιτικής της για τον Αθλητισμό, τις προτάσεις UEFA / FIFA στην ελληνική έννομη τάξη».

Είναι πολύ σημαντικό ότι FIFA, UEFA εγγυήθηκαν και θα υποχρεώσουν την ΕΠΟ «δια των θεσμικών μέσων» να κάνει αλλαγές. Και στη δομή της, και στη διαιτησία. Αυτό σημαίνει ότι πήραν στα σοβαρά την υπόθεση «ελληνικό πρόβλημα» και παράλληλα δεν συμφωνούν με την παρούσα κατάσταση, αλλιώς δεν θα έκαναν μελέτη διάρκειας τριών μηνών που λόγω του κορονοϊού θα υποβληθεί τον Ιούνιο.

Διαβάστε επίσης