Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Για να τα... χαίρεται η ΕΠΟ!

Για να τα... χαίρεται η ΕΠΟ!
Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 - 00:35
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Είναι δυνατόν να υπάρχει αυτοδιοίκητο και οι ΠΑΕ να συζητούν για οικονομική βοήθεια από το κράτος, όπως έγινε σε μια από τις πρόσφατες τηλεδιασκέψεις στην Λϊγκα; Μπήκαν στο τραπέζι προτάσεις για περαιτέρω μείωση της φορολογίας, για δάνεια με ευνοϊκούς όρους, για... επιδότηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, μέσω της απόκτησης ή της παραμονής κάποιων ομάδων από την ΕΡΤ.

Επίσης, συζητήθηκε η περίπτωση να ζητήσουν ποσοστό από το στοίχημα, κάτι για το οποίο χρειάζεται νόμος. Μπορεί να ζητήσουν να καταργηθεί το ποσοστό 5 % από τα εισιτήρια στην αστυνομία, τώρα που οι αγώνες θα γίνονται χωρίς κόσμο.

Αρα, για ποιο αυτοδιοίκητο μιλάμε; Το κράτος θα υπάρχει, όποτε θέλει το ποδόσφαιρο και όχι συνέχεια; Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές που η Λίγκα είχε προστρέξει στους Κοντονή, Βασιλειάδη. Τότε δεν υπήρχε αυτοδιοίκητο;

Τώρα που δεν... υπάρχουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου και οι προκρίσεις σε τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων, το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι αυτό που συντηρεί την ΕΠΟ. Για παράδειγμα ο Ολυμπιακός, μόνος του, από τα ποσοστά από τις μεταγραφές και τα συμβόλαια καλύπτει το 22 % των εξόδων της ΕΠΟ.

Διαβάστε επίσης