Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μια τρύπα στο νερό είναι η... καταγγελία του ΠΑΟΚ στην Επιτροπή Δεοντολογίας!

Μια τρύπα στο νερό είναι η... καταγγελία του ΠΑΟΚ στην Επιτροπή Δεοντολογίας!
Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020 - 14:40
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο πανικός του ΠΑΟΚ είναι για βραβείο Οσκαρ! Η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, μετά την τελεσίδικη καταδίκη της για πολυϊδιοκτησία με την Ξάνθη και κοινό παρονομαστή τον Σαββίδη και κάνουν λες και βρίσκονται σε άλλον πλανήτη. Όμως, μπροστά στον πανικό τους δεν αποφεύγουν τις γκάφες επειδή αυτά που κάνουν δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ή είναι πολύ πρόχειρα!

Μας διατυμπανίζουν, για την ακρίβεια μας ζαλίζουν, ότι τάχα ο ΠΑΟΚ έκανε καταγγελία στην Επιτροπή Δεοντολογίας κατά του Ολυμπιακού και ζητά να «ξεσκονίσουν» την τελευταία ποδοσφαιρική υπόθεση που εκδικάζεται στο Εφετείο, δηλαδή στην τακτική δικαιοσύνη που από «εγκληματική οργάνωση» έγινε «συμμορία», όμως, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, είναι σκευωρία που ήδη έγινε σκόνη και θρύψαλα, από τη μέχρι τώρα ακροαματική διαδικασία .

Αυτά που ζητά ο ΠΑΟΚ, για παράδειγμα ένα θέμα με τον Εθνικό Γαζώρου, ισοδυναμούν με το... σανό της εβδομάδας, επειδή δεν προβλέπονται από κανέναν κανονισμό. Η καταγγελία του ΠΑΟΚ περιλαμβάνει αντιγραφή του βουλεύματος για θέματα που εξελίχθηκαν το 2012, ενώ ο Κώδικας Δεοντολογίας έχει ισχύ μέχρι το 2014! Για αυτό και η ανακρίτρια της Επιτροπής Δεοντολογίας, Παναγιώτα Σπανού δεν έβαλε το παιχνίδι Ολυμπιακός-Βέροια στο υπόμνημα για τον Ολυμπιακό, καθώς τελεσιδίκησε με απαλλαγή της ομάδας της Ημαθίας!

Από πού προκύπτει ότι η ισχύ του Κώδικα Δεοντολογίας είναι μέχρι το καλοκαίρι του 2014; Στο άρθρο 3 του παρόντα Κώδικα Δεοντολογίας αναφέρονται τα εξής: Άρθρο 3: «Ο κώδικας αυτός θα εφαρμόζεται σε συμπεριφορές ανεξαρτήτως του χρόνου τέλεσης τους ... υπό τους περιορισμούς ότι κανένα πρόσωπο δεν μπορεί να διωχθεί για παράβαση του Κώδικα για πράξη ή παράλειψη του η οποία κατά το χρόνο που έλαβε χώρα δεν ήταν αντίθετη με τον ισχύοντα τότε κώδικα και δεν υπόκειται σε κύρωση μείζονα αυτής που ίσχυε κατά τον ίδιο χρόνο».

Τι αναφέρει το προηγούμενο;

«Άρθρο 3 Χρονική Εφαρμογή

Ο παρών Κώδικας θα εφαρμόζεται για παραπτώματα που διαπράχθηκαν μετά την έναρξη της ισχύος του.

Κατ' εξαίρεση, δύναται να τύχουν εφαρμογής οι διατάξεις του παρόντος κώδικα σε παραπτώματα και συμπεριφορές που παρουσιάστηκαν σε προγενέστερο χρόνο και κατ' απώτερο διάστημα μέχρι ένα έτος πριν από την έναρξη ισχύος του, εφόσον για το παράπτωμα ή την συμπεριφορά αυτή δεν έχει κληθεί και δεν έχει ελεγχθεί το συγκεκριμένο πρόσωπο από κανένα άλλο αρμόδιο αθλητικό όργανο και τούτο μόνο στην περίπτωση που κατά τον χρόνο αυτόν η πράξη ή η παράλειψη του προσώπου αποτελούσε πειθαρχικό αδίκημα προβλεπόμενο και τιμωρούμενο από τους τότε εν ισχύ κανονισμούς και ιδίως τον πειθαρχικό κώδικα».

Σε όλα αυτά προσθέστε ότι ο ΠΑΟΚ, που δεν ξέρει τους κανονισμούς υποδεικνύει σε μια δικαστική επιτροπή, στην Επιτροπή Δεοντολογίας, πώς να κάνει τη δουλειά της. Υπενθυμίζουμε ότι το βούλευμα για την δικαστική υπόθεση του ποδοσφαίρου έχει κριθεί και στο CAS όπου προσέφυγε ο Παναθηναϊκός αλλά και από τις προηγούμενες πειθαρχικές επιτροπές. Παράλληλα δεν υπάρχει εξέλιξη που να δικαιολογεί την... επαναφορά του!

Εκείνο που θα δικαιολογούνταν είναι η Επιτροπή Δεοντολογίας να ασχοληθεί με την τελεσίδικη καταδίκη του ΠΑΟΚ για την πολυϊδιοκτησία, με την ευθύνη των παραγόντων των ομάδων και με το περσινό πρωτάθλημα! Γιατί όχι;

Διαβάστε επίσης