Ντουντούκα
Στο -31 και θέλετε και ανακοίνωση στο ημίχρονο ρε νούμερα!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Μια... σύμπτωση μετά τη δικογραφία: «Τρέχουν» για τη γραμμή του οφσάιντ!

Μια... σύμπτωση μετά τη δικογραφία: «Τρέχουν» για τη γραμμή του οφσάιντ!
Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020 - 20:45
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Την Παρασκευή (29/05), όπως αποκάλυψε το gavros.gr, έφτασε στη Βουλή η δικογραφία στο μέρος που αφορά δυο πρώην υπουργούς, στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά και στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη. Οι δυο πολιτικοί μηνύθηκαν στις αρχές Ιανουαρίου από τον επίτιμο πρόεδρο του Ολυμπιακού, σχετικά με τη χρήση του VAR στον αγώνα Βόλος-Ολυμπιακός 0-0, όπως και οι Γραμμένος, Περέιρα «για εγκληματική οργάνωση», ενώ αποδίδονται ευθύνες και σε άλλα μέλη της ΚΕΔ αλλά και σε διαιτητές.

Σήμερα (01/06), κατά σύμπτωση, είχαμε την εξής εξέλιξη: Εκεί που έλεγαν ότι δεν προλαβαίνουν να εκπαιδεύσουν τους διαιτητές για την γραμμή οφσάιντ, ξαφνικά ειδοποιήθηκαν ότι θα γίνουν ταχύρρυθμα σεμινάρια για τη γραμμή οφσάιντ, ώστε να υπάρχει στα πλέι οφ της Superleague. Είναι άγνωστο αν το VAR, που τώρα είναι «εργαλείο» της... εξυγίανσης, θα κάνει βήμα προς την κανονικότητα από την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ ή λίγο μετά. Οι άνθρωποι νομίζουν ότι πρόκειται για κρατικό μυστικό και δεν ανακοινώνουν τίποτα για ένα θέμα που ενδιαφέρει τους φιλάθλους.

Σχετικά με το θέμα της γραμμής του οφσάιντ η ανευθυνότητα της ΕΠΟ και της ΚΕΔ επιβεβαιώνεται από το μπάχαλο που δημιουργήθηκε. Τις προηγούμενες μέρες μπερδεύτηκαν μέχρι και οι διαιτητές, κάτι που δείχνει ότι έχουμε κάνουμε με αρμόδιους της πλάκας.

Την Πέμπτη (28/05) η ΚΕΔ κάλεσε τους διαιτητές σε τηλεδιάσκεψη σχετικά με θέματα που έχουν σχέση με το VAR για την Δευτέρα (01/06). Παράλληλα, κυκλοφόρησε και μια είδηση ότι η γραμμή οφσάιντ, επειδή απαιτείται επιπλέον κόστος θα λειτουργήσει μόνο στα πλέι οφ και όχι στα πλέι άουτ. Όλα αυτά δημιούργησαν ένα... μπάχαλο, επειδή σε σεμινάριο του Απριλίου ο Κουκουλάκης, που είναι υπεύθυνος για το VAR, είχε πει στους ρέφερι ότι η γραμμή οφσάιντ δεν θα λειτουργήσει καθώς δεν έγιναν μαθήματα πιστοποίησης, λόγω του κορονοϊού.

Όχι απλά μπάχαλο, χαμός έγινε! Το ερώτημα είναι ποιος θα αναλάβει το επιπλέον κόστος του VAR. Ένα άλλο ερώτημα πως ενώ δεν προλάβαιναν να πιστοποιήσουν τους διατητές και τους βοηθούς, τελικά προλαβαίνουν;

Για πολλά γέλια, η όλη κατάσταση.

Διαβάστε επίσης