Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αποκάλυψη: Τρεις κόκκινες κάρτες στην ΕΠΟ

Αποκάλυψη: Τρεις κόκκινες κάρτες στην ΕΠΟ
Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020 - 22:22
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Χειρότερα δεν γίνεται για αυτή την ΕΠΟ και ευτυχώς για το ελληνικό ποδόσφαιρο που UEFA «φωνάζουν» και κατηγορούν την ΕΠΟ ότι δεν έκανε μεταρρυθμίσεις, άφησε σοβαρές αιχμές ο Φούσεκ στην προηγούμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της, τα γράφει (σύμφωνα με πληροφορίες) και ο Χούμπελ στις εκθέσεις του προς τις διεθνείς ομοσπονδίες. FIFA και UEFA συνεργάζονται πλέον με την Κυβέρνηση για να γίνουν μεταρρυθμίσεις, αφού η ΕΠΟ, παραδομένη σε συγκεκριμένα ποδοσφαιρικά συμφέροντα, αρνήθηκε να τις κάνει.

FIFA και UEFA έβγαλαν τρεις κόκκινες κάρτες στην ΕΠΟ και κατ’ επέκταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: 1) Γνωρίζουν, από τις καταγγελίες, για τους χρηματισμούς στις εκλογές των ΕΠΣ. Οι καταγγελίες είναι και με ονόματα, όπως γνωρίζουν και ότι τέτοιες... παρεμβάσεις συνεχίζονται, είτε με... βόρειο είτε με νότιο άνεμο, 2) Ξέρουν πολύ καλά ότι οι προσλήψεις των golden boys έχουν συγκεκριμένο... άρωμα ομάδων και κόμματος και πως έγιναν για να φυτέψουν «εξυγίανση» στο Πάρκο Γουδή, 3) Έχουν άποψη μέχρι και για τους κανονισμούς που γίνονται... λάστιχο! Άλλωστε, με δική τους παρέμβαση «κόπηκε» πέρσι το καλοκαίρι το άρθρο που θα κατοχύρωνε την πολυϊδιοκτησία, όπως κι αυτό που «εξαφάνιζε» την ποινή του Σαββίδη. Ξέρουν ότι στην ομοσπονδία δεν υπάρχει ισονομία και ότι οι ποινές στην αθλητική δικαιοσύνη επιβάλλονται με δυο μέτρα και δυο σταθμά.

Κανείς δεν υπολογίζει την ΕΠΟ. Όμως, φταίει μόνο η διοίκηση Γραμμένου που «βύθισε» το ελληνικό ποδόσφαιρο. Απόδειξη η πορεία της Εθνικής και η... βουτιά στην ειδική βαθμολογία της UEFΑ, με μοναδική φωτεινή εξαίρεση τον Ολυμπιακό. Ο δε πρόεδρος της Ομοσπονδίας δεν καλείται σε συναντήσεις των ξένων ομοσπονδιών, όπως των Τσέφεριν, Κλαρκ με τον Μητσοτάκη, αν και παραβιάζεται το πρωτόκολλο.

Η νυν διοίκηση της ΕΠΟ έχει αποδείξει ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι καρέκλες τους και, όπως φαίνεται, το... καλό των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ που, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δεν διαψεύστηκαν επέλεξαν μισούς και μισούς. Δεν έχουν πάρει μια σοβαρή απόφαση, απουσιάζουν από όλα τα μεγάλα προβλήματα και στη μεγαλύτερη διάρκεια της θητείας τους είχαν υπερπρόεδρο τον πρώην Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.

Διαβάστε επίσης