Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η σημασία παρουσίας κόσμου στο γήπεδο...

Η σημασία παρουσίας κόσμου στο γήπεδο...
Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020 - 12:41

Αρκετή συζήτηση γίνεται, τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με το ενδεχόμενο οι αγώνες των πλέι οφ και των πλέι άουτ, να διεξαχθούν με ένα κομμάτι των γηπέδων γεμάτο με κόσμο. Οι πρώτες συζητήσεις αφορούσαν σε ένα πιθανό 20%, με όλες τις πλευρές να δείχνουν θετικές, σε πρώτη φάση. Μπορεί να δοκιμαστεί και είναι σημαντικό να γίνει.

Η Ελλάδα έδειξε, συνολικά μία εξαιρετική εικόνα, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μέτρησε (δυστυχώς) θύματα, αλλά πολύ, πολύ λιγότερα, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές (και όχι μόνο χώρες). Η άμεση αντίδραση κράτησε χαμηλά τους αριθμούς σε κρούσματα και θύματα και αυτό αποτέλεσε το εφαλτήριο για μία συντονισμένη προσπάθεια επιστροφής σε μία, σχετική, κανονικότητα.

Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα μπορεί να δείξει, επίσης, τον δρόμο. Να επιτρέψει μία σχετική παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα, έστω και σε χαμηλά νούμερα, σε σχέση με το τι θα συνέβαινε υπό άλλες συνθήκες. Τα μέτρα μπορούν να τηρηθούν, ο κόσμος μπορεί να καθίσει αραιά, στα γήπεδα και ο αριθμός φιλάθλων να προσαρμοστεί, ανάλογα με τη χωρητικότητα του γηπέδου. Και οι ποδοσφαιριστές να μην νιώθουν… μόνοι τους, μέσα σε ένα άδειο γήπεδο.

Η Ελλάδα έδειξε τον δρόμο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να κάνει το ίδιο. Ο κόσμος μπορεί να είναι παρών, όπως είναι, πλέον, παρών και σε άλλες καθημερινές πτυχές της ζωής στη χώρα. Με προσοχή, με σύνεση, με υπευθυνότητα. Όπως εκείνη που ο ελληνικός λαός έδειξε, κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται τον κόσμο. Οι ομάδες χρειάζονται τον κόσμο. Έστω και σε πολύ μικρότερα νούμερα, πρέπει να είναι εκεί.

Διαβάστε επίσης

Νέο... έπος «εξυγίανσης»! Μυρίζει... μπλόκο!

Νέο... έπος «εξυγίανσης»! Μυρίζει... μπλόκο!

Παπαπέτρου διαιτητή και Σιδηρόπουλο στο VAR όρισε η «εξυγίανση» του Περέιρα και του Γραμμένου στην Τούμπα. «Φωτιά» στα πλέι οφ από την πρώτη αγωνιστική βάζει το «σύστημα»...