Ντουντούκα
Στο -31 και θέλετε και ανακοίνωση στο ημίχρονο ρε νούμερα!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Η ΕΠΟ «πληρώνει» τις... αμαρτίες της

Η ΕΠΟ «πληρώνει» τις... αμαρτίες της
Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020 - 22:11
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την αποστολή του μνημονίου, ή αν προτιμάτε της ολιστικής μελέτης, όπως είναι η επίσημη εκδοχή του, στην Κυβέρνηση και ειδικότερα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που υπέγραψαν στις 25 Φεβρουαρίου τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν με τον αντιπρόεδρο της FIFA, Κρεγκ Κλαρκ. Όλα αναμένεται να είναι έτοιμα, όπως προκύπτει από την τελευταία ενημέρωση, μέχρι τις 20 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διεθνείς ομοσπονδίες, όλο αυτό το διάστημα συνεργάζονται με την Κυβέρνηση, όχι όμως και με την ομοσπονδία. Δηλαδή, η ΕΠΟ είναι αποκομμένη από τις προτάσεις για τη βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου ούτε κάνει προτάσεις! Αναμφίβολα πρόκειται για γεγονός πρωτοφανές και η εξήγηση είναι ότι στο διάστημα της επιτροπείας η FIFA και η UEFA ζήτησαν μεταρρυθμίσεις, οι οποίες τελικά δεν έγιναν. Επίσης, φαίνεται και σε πόσο δύσκολη θέση είναι η ομοσπονδία.

Άρα, από πού και ως πού ισχύουν αυτά που λένε από την ΕΠΟ ότι τάχα δεν διευρύνεται το εκλογικό σώμα ή δεν αλλάζει κάτι με τη διαιτησία, εφόσον έχουν μεσάνυχτα από το τι θα περιλαμβάνει το μνημόνιο; Εξίσου σημαντικό είναι ότι η Κυβέρνηση στην πλευρά που την αφορούν ανέλαβε να κάνει νόμο όσα θα ζητούν οι FIFA και UEFA και θα εξαρτώνται από την ίδια, ενώ οι διεθνείς ομοσπονδίες ανέλαβαν να επιβάλουν στην ομοσπονδία τις «δομικές αλλαγές» στην ΕΠΟ και στη διαιτησία. Και ως γνωστόν, αυτά που ζητούν οι FIFA, UEFA πρέπει να περνάνε. Για παράδειγμα, για την παραμονή του Περέιρα το ΔΣ της ΕΠΟ δεν έκανε ούτε ψηφοφορία επειδή δεν θα περνούσε η επέκταση της συνεργασίας της ομοσπονδίας με τον Πορτογάλο αρχιδιαιτητή.

Διαβάστε επίσης