Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα... ηχηρά φάλτσα του Παπαπέτρου κατά του Ολυμπιακού

Τα... ηχηρά φάλτσα του Παπαπέτρου κατά του Ολυμπιακού
Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020 - 20:15
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Παπαπέτρου σημαίνει ηχηρά φάλτσα κατά του Ολυμπιακού. Ο διεθνής ρέφερι, ο οποίος θα σφυρίξει το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα έχει δώσει πολλές αφορμές, πάντα αγωνιστική η κριτική, με ηχηρά φάλτσα σε βάρος των «ερυθρόλευκων». Τελευταία απόδειξη το φετινό ματς, Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-5 και αναφερόμαστε στο «δολοφονικό» μαρκάρισμα του Πασαλίδη στον Γκιλιέρμε. Το τάκλιν έγινε στο ένα μέτρο και ο Παπαπέτρου, αρχικά έβγαλε κίτρινη και χρειάστηκε να πάει στο VAR για να δείξει κόκκινη κάρτα! Σα να μην έφτανε αυτό, στο φύλλο αγώνα ότι ο Πασαλίδης πήγαινε για τη μπάλα, προκειμένου να πέσει στα ...μαλακά!

Επίσης, ο Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών) κλείνει τα μάτια στα πέναλτι που γίνονται, όταν σφυρίζει αγώνες του Ολυμπιακού. Σε συνολικά εννέα ματς ο Αθηναίος ρέφερι, δεν έχει καταλογίσει συνολικά 14 πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, κατέχοντας ανεπανάληπτο αρνητικό ρεκόρ.

Οι προηγούμενοι αγώνες του Ολυμπιακού, συνολικά οκτώ, όπου «έπνιξε» πέναλτι, είναι οι εξής:

04/02/18 Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2, έγινε ένα πέναλτι,

28/10/17 Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 1-0, δεν έδωσε ένα πέναλτι

13/04/17 Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2 (Κύπελλο), δεν σφύριξε δυο πέναλτι,

08/02/17 Ολυμπιακός-Ατρόμητος 0-0, «έπνιξε» ένα πέναλτι, όπως και στους αγώνες:

12/12/16 ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 0-2, 04/01 14 Ολυμπιακός-Καλλονή 4-0 και 06/04/14 ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 2-0.

Στον αγώνα Ολυμπιακός-Εργοτέλης 3-0 που έγινε στις 14/02/15 έσπασε κάθε ρεκόρ, με το μη καταλογισμό έξι πέναλτι.

100-0 κατά του Ολυμπιακού με ΑΕΚ

Ο αγώνας Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2, ο οποίος έγινε στις 4 Φεβρουαρίου 2018 ήταν ο τελευταίος των «ερυθρόλευκων» που σφύριξε ο Παπαπέτρου (Αθηνών). Και σε αυτόν τήρησε την... παράδοση με το μη καταλογισμό του πέναλτι (18') του Βράνιες στον Μποτία, αλλά και ότι δεν είδε το επιθετικό φάουλ του Γιακουμάκη στον Μποτία, άρα δεν έπρεπε να μετρήσει το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ. Επίσης, έδινε την εντύπωση διαιτητή... μπάσκετ, δίνοντας ανύπαρκτα φάουλ στην ΑΕΚ. Γενικά, με τα σφυρίγματά του έκοβε τον ρυθμό του αγώνα.

Τα ίδια και χειρότερα και στο Κύπελλο

Αποκορύφωμα κακής διαιτησίας αποτέλεσε ο πρώτος ημιτελικός Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη (13/04/17), όπου με τη διαιτησία του στέρησε τον Ολυμπιακό τη συμμετοχή του στον τελικό Κυπέλλου, ενώ είχε χάλια διαιτησία, με λάθη σε βάρος των Πειραιωτών και στον προημιτελικό με τον Ατρόμητο. Οσον αφορά στο παιχνίδι με την ΑΕΚ το μεγάλο λάθος του ήταν ότι πριν το δεύτερο γκολ της φιλοξενούμενης ομάδας προηγήθηκε χέρι του Πατίτο Ροντρίγκες που δεν το είδε ούτε αυτός ούτε ο επιπρόσθετος Κύζας, ένα λάθος που ξεπέρασε και τα όρια της πρόκλησης!

Στο ημιτελικό Κυπέλλου ο Παπαπέτρου έπαιξε 80-20 σε βάρος του Ολυμπιακού, καθώς:

-Στο 22' υπάρχει ανατροπή του Φιγκέιρας από τον Πατίτο Ροντρίγκες μέσα στην περιοχή.

-Στο 32' έγινε το δεύτερο πέναλτι που δεν δόθηκε αφού στο γύρισμα του Μάριν η μπάλα βρήκε το χέρι του Σιμόες, πέναλτι που ζήτησε με έντονες διαμαρτυρίες και ο Γερμανός, όπως και άλλοι παίκτες του Ολυμπιακού.

-Στο κόρνερ πριν από το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ έγινε φάουλ στον Ρέτσο (τράβηγμα φανέλας από τον Χριστοδουλόπουλο) και μετά το κόρνερ το κοντρόλ με το χέρι του Πατίτο πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Νωρίτερα, στις 8 Φεβρουαρίου 2017 είχε διαιτητεύσει και τον προημιτελικό Κυπέλλου με τον Ατρόμητο (0-0), όπου δεν καταλόγισε την εσχάτη των ποινών στο 33'. Ο Ζησόπουλος ήταν πεσμένος, όμως είχε απλωμένο το χέρι του, στο έδαφος ακουμπούσε μόνο ο αγκώνας του, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να κάνει κίνηση προς της μπάλα.

Στο ματς με τον ΠΑΟ

Στις 28/10/17, ο Παπαπέτρου σφύριξε Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0 για το πρωτάθλημα. Στο 81' ο Αθηναίος ρέφερι δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι σε ανατροπή του Καρσελά από τον Χουλτ, καθώς ο παίκτης του Παναθηναϊκού όχι μόνο έσπρωξε τον Μαροκινό αλλά έβαλε και το πόδι του για να είναι σίγουρος ότι ο Καρσελά δεν θα ολοκληρώσει την προσπάθειά του! Πρόκειται για φάση που είναι ορισμός του πέναλτι.

Διαβάστε επίσης